Hemlig resa 27 september 2017

Hemlig resa torsdagen den 27 september.

  • Första fikastoppet
  • Äppeltavlan i Kivik
  • Somliga har barnasinnet kvar
  • Första fikastoppet
  • Äppeltavlan i Kivik
  • Somliga har barnasinnet kvar

SPF Seniorerna Berga har varit ute på en hemlig resa. Tidig morgon steg vi på den fullsatta bussen ut i det blå. Färden gick söderut, men i Markaryd blev det kursändring. Första målet blev Broby Hembygdsgård där vi fick kaffe och äggsmörgås. Sedan gick färden söderut igen, och många började nu tro att vi skulle till Mandelmans Gård. Så var det inte tänkt utan vi kom till Kivik, där äppeltavlan kunde betraktas genom bussfönstret. Musteriet var nästa mål, där vi åt äppelkaka med vaniljsås, och provianterade nyttigheter på burk och flaska. Museet väckte också stort intresse. Några mil ytterligare kom vi till den gamla Hansastaden Simrishamn. Fiskebåtarna som tidigare landat sin sillfångst i hamnen, har nu lämnat plats för de sommarboendes farkoster. Nu var gatorna inte så trafikerade så vi kunde ganska obehindrat följa med vår lokala guide genom innerstaden.Vi såg bl.a. Nicolaikyrkans yttre förvandling till sin ursprungliga arkitektur, och Carl Milles statyer som flankerade kyrkans entre.
Strax utanför Simrishamn låg vårt lunchställe, Nordic Sea Winery, en gemensam restaurang och vinbar där vi fick en fantastisk biff Bourgogne med ett passande vin, för den som önskade. Företaget förädlar, lagrar och buteljerar viner från hela världen.
På hemväg i närheten av Hässleholm åkte vi till Hovdala Slott. Trots att vi fortfarande var mätta, ville våra färdplanerare Laila och Thore Wessman att vi bara måste smaka slottets berömda tårta, och den var delikat Sedan blev det transortsträcka för vår chaufför Gunnar Andersson, hem till Lagan med trötta men nöjda resenärer.