Månadsmöten  2024

Medlemsmöte 15 januari.

  • Anders & Sylve från Halmstad
  • Ola Hansson från Locano
  • Anders & Sylve från Halmstad
  • Ola Hansson från Locano

SÄSONGSSTART MED MUSIKUNDERHÅLLNING

Vårens underhållning i SPF Berga inleddes med besök av Anders och Sylve från Halmstad. Herrarna bjöd på medryckande musik och sång samt underhöll med glada skämt mellan låtarna. Repertoaren bestod av musik av t ex Alf Robertson, Willy Nelson, Elvis Presley, Gösta Linderholm och Charles Aznavour. Anders Wikström spelade både elgitarr och saxofon medan Sylve Bengtsson spelade key-board och elgitarr. Småpratet mellan låtarna fick publiken att storskratta.

Efter musikframträdandet fick vi besök av Ola Hansson, entreprenör från Ljungby. Ola berättade om planer på att bygga om Bergagården i Lagan till ett så kallat ”aktivitetsboende” för personer som är 65+. Bergagården, som tidigare varit enrumsbostäder för äldre, skall byggas om till moderna en-, två, och trerummare, alla med egen uteplats. Lägenheterna kommer att vara hyresrätter och eventuellt även bostadsrätter. Dessutom kommer där att finnas en gästlägenhet. En värdinna kommer att finnas tillgänglig vid vissa tider. Efter informationen fanns möjlighet till frågor. Ola avslutade med att uppmana åhörarna att lämna in en icke bindande intresseanmälan.

Före kaffet fick vi också besök av rektorn för Åbyskolan och en kollega till honom. De pratade om värdet av vuxenkontakter i skolans miljö, både som stöd för eleverna och för att rent praktiskt hjälpa dem. Rektorn avslutade med att uppmana intresserade pensionärer att höra av sig till skolan.

Efter en kaffestund blev deltagarna påminda om aktiviteterna som ligger närmast i tid, nämligen gemensam lunch på Åsikten den 1 februari och en promenad vid Bananbron samt Replösaområdet den 6 februari.

Sammankomsten avslutades med sedvanligt lotteri.

Med penna Lena Ivarsson
Med  kamera  Iréne Andersson