Höstupptakt 2017.08.21

Månadsmöte 2017.08.21 på Bolmsö

SPF Seniorerna Berga inledde höstsäsongen med ett upptaktsmöte i Bolmsö bygdegård. Till denna natursköna plats infann sig flertalet av våra medlemmar den här soliga sensommardagen. Ordförande Erland Andersson hälsade alla närvarande varmt välkomna. Mötet inleddes med underhållning av den sjungande lanthandlaren Per Renevall från Tolg. Det var en fartfylld timme där flera stora artister tolkades, publiken fick också delta med allsång.
Erland informerade om höstens program. Närmast på tur står en modevisning den 7 september där även alla boende i Berga kan anmäla sig. Den 18 september kommer Edna Alsterlund, tidigare gift med boxaren Ingemar Johansson, att berätta om hur det är att vara anhörig till en person som har Alzheimers. Våra ordinarie aktiviteter som pågår hela hösten är bordtennis, boule spelas inomhus i Berghem fr o m oktober, bowling blir det v 37- v 50 och sällskapsspel som i höst flyttas till Slussens lokaler. Det blir också en aktiecirkel och en trädgårdscirkel. Mer information om aktiviteterna hittar du på vår hemsida och Facebook. Lunchtravet i Halmstad flyttas till våren. Vi kommer även att göra studiebesök inom Berga. Erland informerade om att det finns cirka 100 000 pensionärer i Sverige som skulle vara berättigade till bostadstillägg men som inte har gjot någon ansökan. Gränsen för att få bostadstillägg är en inkomst på cirka 14 000 kr netto per månad.
Laila Wessman informerade om att det blir en spökvandring i Fylleskog den 31 oktober. Höstens hemliga resa är fullbokad.
Mötet avslutades med dragning i lotterier. Erland tackade för ett välbesökt möte. Dagens funktionärer som bjöd på en god sallad och fika samt lottförsäljning fick ett extra stort tack. Nästa möte är den 18 september i missionskyrkans lokaler kl 14.00.