Falkenbergsresa

Teaterresa till Falkenberg.

SPF Bergas resa till Falkenbergsrevyn
På söndagsförmiddagen steg 50 förväntas seniorer på bussen för att se årets Falkenbergsrevy.
Färden gick först till Kvibille, där man på Gästgivaregården dukat upp till

lunch. Menyn bestod av fläskfilé med potatis, sås och goda grönsaker. Maten smakade utmärkt och intogs under livligt samtal. Efter måltiden vankades kaffe och pepparkaka med Kvibilles berömda ädelost. Mätta och belåtna satte vi oss sedan åter i bussen för att åka vidare till Falkenberg.
Falkenbergsrevyn utgörs av en grupp damer och herrar i varierande ålder som inte bara är utmärkta skådespelare utan även skickliga musiker, sångare och dansare. Tempot ärnärmast hisnande och skrattsalvor och applåder avlöste varandra. Revyn innehöll parodier på kändisar som Anne Lundberg och Knut Knutsson från Antikrundan.
Knut Knutssons
säregna kroppsspråk och gester imiterades på ett sätt som rev ner gapskratt och applådåskor. Andra Tv-personligheter som också imiterades var Lotta Engberg, Linda Lindorf och Mat-Tina. Även kungen och drottningen fick sin släng av sleven. Artisterna sjöng också bland annat ett arrangemang med gamla melodifestivalvinnare som verkligen utmanade deras musikalitet. Skämten var många och skådespelarna kunde  konsten att leverera poäng i sketcherna. Men man bjöd också på ett litet känslosamt potpurri med melodier av Lasse Berghagen, som gick bort förra året.
Efter föreställningen steg vi åter på bussen. Vi återvände till Kvibille för kaffe och smörgås.
Krögaren berättade att Gästgivargården funnits där sedan tidigt 1700-tal, kanske till och med tidigare. Därefter återvände vi till Lagan igen.
Nöjda och belåtna med den trevliga resan tackar vi Erland för ett utmärkt arrangemang och Gunnar för säker och behaglig transport till Falkenbergsrevyn.
En repris på Falkenbergsresan görs om ett par veckor, för att flera intresserade medlemmar i SPF ska få möjlighet att se revyn.
Lena Ivarsson