Månadsmöte 2017.11.20

  • TV reportern Niclas Sjögren
  • TV reportern Niclas Sjögren

SPF Seniorerna Berga har haft årets sista månadsmöte i november. Ordförande Erland Andersson inledde mötet och hälsade 115 närvarande välkomna. Utrikeskorrespondent Niclas Sjögren gav en intressant föreläsning om sitt arbete som TV-journalist. Han har bevakat och gett oss nyheter om naturkatastrofer i Asien. Vi fick bland annat se bilder från Indonesien som drabbades hårt av Tsunamin 2004. Han berättade också om olovlig avverkning av regnskogar i Kambodja.
Erland informerade om resor som anordnas framöver. Det blir en 5-dagars resa till Norge, det finns några platser kvar till Holland, resorna anordnas av distriktet. Julbord är inbokat på Lagadalen 14 december kl 18.00. Vi gör ett besök på travet i Halmstad den 8 maj i samarbete med SPF Ryssby. En förteckning över serveringsansvariga och medhjälpare för 2018 delades ut till alla närvarande.
Erland presenterde vårprogrammet som är blandat med underhållning och föreläsningar. Förutom månadsmöten blir det två kvällsaktiviteter. Den 1 mars blir det en föreläsning om Lucky Strike - en berättelse om kärlek och dramatik under andra världskriget. Den 19 april visar Seniorshopen vårmodet, där vi får se några av våra medlemmar som mannekänger. Enligt tradition blir det midsommarfest någon dag i juni. Dessutom har vi flera olika aktiviteter att erbjuda både inom- och utomhus.
Erland informerade om styrelsemötet i november där valberedning och revisorer deltog. Kommunens nya översiktsplan ger oss möjlighet att säga vår mening och se över frågor som är viktiga för oss lokalt. Dagsaktuella frågor är gratisbad för pensionärer och gratis halkskydd för de som fyllt 65 år. Fixatjänsten ska inte kosta mer om man bor utanför Ljungby. Äldre bör få städning oftare än var tredje vecka. Vi vill också att seniorer ska få gratis resor i kollektivtrafiken inom vissa tider.
Gudrun Karlsson informerade om senaste KPR mötet som bl a handlade om civilförsvar och krisberedskap.
Mötet avslutades med lotterier. Erland tackade alla närvarande, dagens funktionärer bidrog som vanligt till ett trevligt möte. Nästa månadsmöte är 15 januari då det blir underhållning av Glädjespridarna. Vi ses i missionskyrkans lokaler kl 14.00.