Månadsmöte 2017.09.18

SPF Seniorerna Berga har haft månadsmöte i september. Ordförande Erland Andersson hälsade alla närvarande varmt välkomna. Inbokad föreläsare Edna Alsterlund hade p g a sjukdom lämnat återbud. I stället inleddes mötet med sång, musik och underhållning av Anna Tornehagen från Rottne. På mindre än två minuter hade Anna fångat hela publiken med sin sprudlande glädje och charm. Det var en fartfylld timme där vi även fick höra Annas vän Boel framföra några sånger.
Erland informerade om distriktets träff på musikgymnasiet i Tingsryd där professor Yngve Gustavsson föreläste om bl a äldres medicinering. I dag har ca 70 % av våra äldre näringsbrist. Vill du veta om de mediciner du tar fungerar tillsammans så kan apoteket hjälpa dig att göra ett EES. Det är vanligt att äldre tar flera mediciner i onödan. Många äldre känner sig ensamma och skulle må bra av ett besök då och då. Som avslutning på besöket fick vi lyssna på sång och musik av gymnasiets elever.
Vi fick information om höstprogrammet och de aktiviteter som pågår under hösten. Programgruppen kommer snart att påbörja sitt arbete med att boka in föreläsningar och underhållning till vårens program. Det informerades och diskuterades om regler för närtrafik Ljungby där du kan åka från din dörr tlll t ex lasarettet. Du måste boka din resa i förväg.
Laila Wessman informerade om att det finns några platser kvar till spökafton i Fylleskog den 31 oktober. Höstens hemliga resa är fullbokad.
Mötet avslutades med dragning i lotterier. Erland tackade alla närvarande för visat intresse och ett varmt tack fick också dagens funktionärer som bjöd oss på fika samt lottförsäljning. Nästa möte är den 16 oktober då vi får besök av Marie Gustavsson från Vittaryd som sjunger country. Vi ses som vanligt i missionskyrkans lokaler kl 14.00.