Referat från bussresa till Huskvarna onsd 24 maj

Referat under bilderna.

  • Gamla Huskvarna
  • Gamla Huskvarna

Referat från bussresa till HUskvarna 24 maj:

Huskvarna med omnejd onsdagen den 24 maj.
Resan till Huskvarna kördes av den eminente chauffören Susanne från Bengts resetjänst. Vi var full buss med SPF:are från olika delar av Skaraborg. Första stoppet var p-platsen vid Risbro strax innan Jönköping, där Susanne dukade upp med bussfika och en smörgås. Vi fortsatte sedan mot Huskvarna där vi bevistade Huskvarna museum. En guide gav en introduktion av utställningen och vi kunde var och en se alla de uppfinningar och industrisatsningar som Huskvarna gjort och är världsberömda för. Efter besöket kunde vi ta en tur i den gamla bebyggelsen i anslutning till muséet  som är ett mycket pittoreskt inslag i Huskvarna. Lunchen vi intog på Huskvarna stadshotell var både god och uppskattad. Sedan styrdes kosan mot äppelodlingarna på Rudestams gård som har en fantastiskt utsikt mot Vättern. De har mera än 60 000 äppelträd med tillverkning av äppelmust samt viss annan produktion och tillverkning. Efter en dag med intressanta upplevelser och härliga vyer bar det hemåt med ett kort stopp vid VIP Mullsjö där vi kunde fylla på vårt sinande godisförråd.
Vid pennan Hans Axblom, SPF Falköping

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Länk till PDF fil med inbjudan

Bussresa till Huskvarna med omgivningar onsdag 24 maj. 

Pris: 645:- inkl. bussresa, entré med introduktionsguidning på Husqvarna museum, lunch och moms. Avresa: 24 maj
Avresetider: Skara Bussgarage kl. 07.20, Skara Station kl. 07.25, Kvänum Busstation kl. 08.00, Vara Busstation kl. 08.20, Falköping Resecentrum kl. 08.50, Stadsteatern kl. 08.55. Via Jönköping och till Huskvarna där det dags för dagens första besök på Husqvarna fabriksmuseum. Vi får en gemensam guidning innan vi på egen hand fortsätter runt på utställningen. Mer än 300 års historia om ett varumärke och en fabrik. Det anrika företagets historia visas på museet. I sista rummet möter besökaren dagens Husqvarna Group och dagens produkter: batteriprodukter, robotgräsklippare, motorsågar och kapsågar. ”Det är roligt att vi nu får möjlighet att avrunda med att visa vad som görs idag, säger museichef Richard Bindberg. ”Med det här rummet blir historien mer komplett. Jag hoppas att våra besökare kommer bli så inspirerade efter museibesöket att de kommer igen!” 
Efter besöket på museet ska vi se på de små röda stugorna i Smedbyn som ursprungligen byggdes för arbete åt Husqvarna Fabriken, innan de blev bostäder
för arbetarna. Vi kan strosa fram på gatan som idag fylls av hantverkare och konstnärer.
Mitt på dagen äter vi lunch på Huskvarna  Stadshotell som ingår i resan. På  eftermiddagen åker vi vackra småvägar över Vista kulle som en gång var en smalspårig järnväg, ett böljande landskap genom fruktodlingar och med fina utsikter. I södra Vätterbygden har det funnits fruktodlingar sedan långt tillbaka i tiden och vi besöker en gårdsbutik. Möjlighet till eftermiddagskaffe innan vi åter vänder hemåt efter en härlig dag! Varmt Välkomna!
Hemkomst ca kl. 18.00-19.00.
Anmälan senast 26/4 till Britt-Louise Axblom 070-5219157
Uppge eventuell allergi
Betalning till Bengts Resetjänst Bankgiro: 842-1323 senast 2/5.

-------------------------------------------------------------------------------------

Bussresa onsdag 24 maj: Huskvarna med omgivningar

Färden går först till Husqvarna fabriksmuséum där vi får en guidning i det anrika muséet. Efter besöket ska vi se de små röda stugorna som tidigare var arbetarbostäder och numera fyllts av hantverkare och konstnärer.
Lunchen intas på Husqvarna Stadshotell. På eftermiddagen åker vi vackra småvägar över Vista kulle som en gång var en småspårig järnväg. Vi åker genom ett böljande landskap genom fruktodlingar med vackra utsikter till en liten gårdsbutik. Möjlighet finns att inta eftermiddagskaffe innan färden går hemåt igen.
Pris: 645:- inklusive bussresa med Bengts Resetjänst, entré med introduktionsguidning på Husqvarna fabriksmuséum, lunch och moms. Se hemsidan!
Anmälan senast 26/4 till Britt-Louise Axblom 070 5219157, Uppge ev. allergi!
Betalning till Bengts Resetjänst bankgiro: 842-1323 senast 2/5 -23