Studiebesök 4 maj Tidaholmsdag

Studiebesök på det nya ”Barnens hus”,

  • Tidaholm
  • Tidaholm

Referat från Tidaholmsdag 4 maj

Torsdagen den 4 maj samlades 12 förväntansfulla medlemmar i SPF Falköping för en Tidaholmsdag under Barbro Johanssons fasta ledning. Vid framkomsten började vi med att äta en god lunch på Stadshotellet innan vi tog en kort promenad över till Vulcanön. Efter en rundvandring på ön gick vi in i museet och Barnens Hus. Vi fick först en genomgång av verksamheten på Barnens Hus  av Ulrika Eriksson och en lektion i hur stentryck gick till, innan vi fick en intressant genomgång av tändsticksfabrikens historia av Per Wahlström. Vi hann också med att titta in i utställningshallen där gamla fordon från Tidaholms bruk finns uppställda. Dagen avslutades med kaffe och hembakade muffins innan det var dags att åka tillbaka till Falköping./Björn Perneborn

 ---------------------------------------------------------------------------
Hej! Välkommen på en Tidaholmsdag torsdagen den 4 maj!

Vi träffas vid Stadsteaterns parkering klockan 11 för samåkning till Tidaholm.
Efter en gemensam lunch på stadshotellet i Tidaholm går vi längs ån till Vulcanön.
Vi betalar 50:- för ett studiebesök på det nya ”Barnens hus” ( barnfritt under vårt studiebesök), guidning av Per Wahlström på muséet, smedjan som fortfarande är i bruk och där det byggdes delar till tändsticksmaskiner och bruksfordonen”Tidaholmarna”.

Barnens hus erbjuder inspirerande lekfulla miljöer inomhus där barnens kreativa sidor får möjlighet att flamma upp. Det finns pysselverkstad, lekmiljöer och möjlighet att spela teater. Familjer, mor-och farföräldrar med barnbarn, större eller mindre grupper, alla är välkomna till Barnens hus. Här får vi tips hur vi kan överraska våra barnbarn till en inspirerande dag utan att den kostar en förmögenhet!

Anmälan och uppgift om allergi senast fredag den 28 april till Ulla-Britt Hellman tel. 070 3105277
I samarbete med Vuxenskolan.

----------------------------------------------------------------------------------
Efter gemensam lunch på Stadshotellet går vi längs ån till Vulcanön. Där betalar vi 50:- för ett studiebesök på det nya ”Barnens hus”, en guidning av Per Wahlström på muséet, smedjan och bland ”Tidaholmarna”, bruksfordonen som byggdes där. Avslut med fika, om möjligt på Turbinhusön.
Samåkning. Träffpunkt Stadsteaterns parkering kl. 11. Anmälan och uppgift om allergi senast fredag 28 april till Ulla-Britt tel. 070 3105277