2024-01-18 Veteranvetarna

I den tredje och sista grundomgången av SPF Seniorerna Skaraborgs Veteranvetartävling möttes Skövde lag 3 och Gullspång-Hova. Skövde lag 3 hade hemmaplan och tävlingen ägde rum i hemmalagets nyrenoverade och fräscha föreningslokal, Galathea.

Varje lag består av tre tävlande och en lagledare. En domare och bisittare leder tävlingen och rättar svaren. Det är 20 frågor som besvaras med 10 åt gången och på 10 minuter. Svårighetsgraden är så hög att det är nästan omöjligt att få alla rätt. Och det lyckades inte heller något av lagen.

Efter de första 10 frågorna var resultatet lika. Den andra omgången av tio frågor kunde inte heller skilja de båda lagen åt, det blev återigen lika. Domare var Margareta Wetterberg och bisittare var Ingmar Berggren. Exempel på frågor är ”Musse Pigg hade två brorsöner, vad heter dom?” och ”Vad är en alförrädare?”.

Det är hela 24 lag som är med i Veteranvetartävlingen i Skaraborg. Så småningom ska ett lag vaskas fram i länet, vilket ska representera SPF Seniorerna Skaraborg i riksfinalen i Stockholm.

Efter tvekampen förenades de båda lagen i god sämja runt ett välförsett kaffebord. Detta att seniorer från olika föreningar i Skaraborg träffas och umgås är också en trevlig sida av Veteranvetartävlingen och det händer att man träffar bekanta som man inte sett på länge.

Text och bild kommer från Jan Eric Fasth