Bowlingavslutning 2023 04 26

Ett riktigt vårtecken är när SPF Seniorernas bowlare tävlar om det anrika Vandringspriset. Tävlingen, tillika avslutningen på vinter-vårsäsongen, ägde rum den 26 april på Nöjesarenans bowlinghall på Arena Skövde.

 

Ett riktigt vårtecken är när SPF Seniorernas bowlinggrupp tävlar om det anrika Vandringspriset. Tävlingen, tillika avslutningen på vinter-vårsäsongen, ägde rum den 26 april på Nöjesarenans bowlinghall på Arena Skövde. Ett trettiotal bowlande seniorer har träffats här varje onsdag sedan januari och spelat fyra bowlingserier. Tävlingsreglerna är enkla och såväl erfarna spelare som nybörjare har samma chans. Den vinner som denna dag spelar allra bäst över sitt eget genomsnittliga resultat för säsongen. Den som lyckades bäst denna tävlingsdag var Lennart Johansson som därmed får sitt namn ingraverat i det åtråvärda vandringspriset. Tvåa var Marita Smids och trea Björn Mikkelsen. Pristagarna fick också mottaga fina glastroféer.

Bowlinggruppen är öppen för alla fyra föreningarna inom SPF Seniorerna i Skövde kommun och det har varit ca fyrtio personer som omväxlande har deltagit i denna aktivitet, som också är ett samarrangemang med Studieförbundet Vuxenskolan och Nöjesarenan. Bowling passar att börja med som senior då det är lätt att komma igång och även utmanande till bättre resultat. Det sociala inslaget är också väsentligt för seniorerna, att träffas regelbundet varje vecka för att ha kul tillsammans och tid för samtal och trivsel och dessutom att aktivt få bidra till att bibehålla eller öka sin fysiska rörlighet.

Höstsäsongen för bowlarna inom SPF Seniorerna startar den 13 september.

Text och bild Jan Eric Fasth