Resa till Skagen

 Resa till Skagen 22-24 augusti

SPF Seniorerna i Skövde kommunen, dvs. Nordbillingen, Elin, Sventorp/Forsby och Skövde har varit på bussresa till Skagen i Danmark. Det var hela 37 personer, inklusive chauffören Hubbe och reseledaren Claes-Göran Uvesten, som åkte färjan från Göteborg till Fredrikshamn.

Det första stoppet på resan var ett studiebesök på Svenska sjömanskyrkan i Skagen. Där fick vi bl.a veta att från år 2011 drivs kyrkan av en stiftelse. Besöket avslutades med kaffe och hembakat.

Den andra dagen besökte vi Skagenmuseet och beskådade de berömda Skagenmålarnas verk under ledning av en mycket initierad kvinnlig guide. På eftermiddagen gick färden, delvis med Sandormen, till Grenen där Skagerack och Kattegatt möts. Ett fascinerande skådespel i sig. Några frestades att gå barfota ut i vattnen. Båda dagarna gavs tillfälle till egen tid och såväl shoppinglust som lust till smörrebröd och danskt öl/vatten infann sig. Båda dagarna avslutades med gemensam middag på hotellet.

Dag tre gick hemresan via ett besök på Danmarksgatan (den imponerande långa gågatan) i Fredrikshamn. Vid 20-tiden var vi åter i Skövde efter en lugn och trygg resa.

Text Jan Eric Fasth  Foto C-G Uvesten