Dalslands Kanal

Skön kanaltur på lugna vattenvägar

Som ett resultat av gedigen ingenjörskonst byggdes Dalslands Kanal upp under mitten av 1800-talet. Sedan dess har den bl.a. nyttjats som fraktled men under 1960-talet avslutades den epoken och turistbåtarna tog över.

En resa med en av kanalbåtarna tar er igenom just detta kulturarv. En fantastisk natur blandat med industrihistoria erbjuder alltid något att spana efter. Vi går ombord i Håverud och färdas under tre timmar längs den fina sträckan över glittrande vatten, genom smala passager och ett flertal slussar
upp till Längbron. Skålleruds kyrka har behållit sin profil och charm trots fattigdom och hård beskattning under seklers gång.

Efter 500 år har den nu mer skönhet än någonsin. Kyrkan med sitt vackra välvda innertak och svagt ockrafärgade väggar har inte alltid varit rödfärgad då den fram till 1807 var tjärad utvändigt. Kyrkan är den enda i Skålleruds församling och är idag en välbesökt dop och vigselkyrka samt ett stort turistmål.

På vägen hem stannar vi till vid Hamrane Bakstuga för eftermiddagskaffe med tillhörande klengås, besöksmålets specialitet.

Resfakta 1-dag                                                               Allt detta ingår i priset
Avresa Tisdag 15 augusti                                             * Bussresa
Pris 1.150:-                                                                      * Kanalbåtsresa
Avgår 07.45 Skövde Arenan                                           * Lunch inkl. bordsdryck
                                                                                         * Kaffe med klengås

Anmälan 0500-41 00 87 info@forellenresor.com