Vindarna besöker SR P4 i Skövde

Väninnegruppen Vindarna, inom SPF Seniorerna Skövde, fick vid sitt besök hos P4 Skaraborg en mycket god inblick i lokalradions verksamhet.

Mia Wiss Krantz, programassistent, tog emot i en studio och berättade livfullt om hur nyheter, reportage samt andra programpunkter arbetas fram. De elva damerna hälsade även på i studion hos Ewa Ohlsson då hon sände förmiddagsprogrammet.

Där var det viktigt att ha koll på tiden och som programledare kikade hon ofta på den stora klockan på väggen. Här ska nyheter in prick på sekunden och rapporter, stora som små, varvas med musik. Det lät stressigt tyckte damerna och undrade vad som händer om inga nyheter finns. Ewa lugnade dem med att det finns alltid något att prata om!

Därefter åt Vindarna en god lunch på Helensgården. Längs vägen dit tittade de på Carl Magnus vattenskulpturer utanför Arena Skövdes entré, den konstnärliga utsmyckningen vid ingången till Badet samt Maria Miesenbergers gestalt som sitter högt upp på en ställning vid korsningen mellan Badhusgatan och Staketgatan. 

Text och bild inskickat av Ulla Andersson