Avslutning bowling våren 2024

Den 17 april var det säsongavslutning för SPF Seniorernas bowling. Vinnare blev Lena Kullberg, tvåa blev Lars Holmberg och Ingemar Larsson slutade på tredje plats.

Det har varit säsongsavslutning för SPF Seniorernas bowling, som spelats varje onsdag under vintern och våren på Nöjesarenans bowlinghall på Arenan Skövde. Bowlingen är öppen för alla medlemmar i någon av Skövde kommuns SPF Seniorerna-föreningar.  

Ett fyrtiotal seniorer har under säsongen spelat under femton onsdagar, innan det nu var dags för avslutning och tävling om det prestigefyllda vandringspriset. En tävling där det gäller att slå sitt eget säsongsgenomsnitt med så mycket som möjligt, och den som lyckas bäst vinner en inteckning i vandringspriset. 

Vinnare för vårterminen 2024 blev Lena Kullberg! Tvåa blev Lars Holmberg och trea Ingemar Larsson. Samtliga pristagare belönades med fina glaspriser att ställa hemma i prishyllan. 

Egentligen är alla de bowlare som spelat under säsongen vinnare - vinnare på flera sätt. Själva den fysiska aktiviteten innebär ca 1½ timmes rörelse där nästan alla muskler och leder i kroppen är involverade, vilket bidrar till bibehållen rörlighet och kondition. Bowlingspelets mentala sida är också betydelsefull, när man får en strike, spärr eller lyckas med ett konstslag, då hörs små glädjerop och ”bra gjort” från medspelarna. Dessa tillfällen av glädje upplever alla oavsett spelarnivå och det riktigt känns när glädjehormonerna strömmar genom kroppen och man blir glad. Ytterligare en dimension i bowlingen är den gemenskap som det innebär att träffa bekanta ansikten varje onsdag och att man lottas med olika medspelare vid varje tillfälle. 

Nästa möjlighet att vara en av de glada bowlingspelarna i SPF Seniorerna är den 11 september kl. 10, då höstsäsongen startar. 

Insänt av Jan Eric Fasth