Stickan i Elvis fotspår

SPF Seniorerna Skövdes medlemsmöte i Götasalen inleddes med att ordförande Ann-Katrin Jönsson berättade om ”Sommardagar” på Piperska i Lundsbrunn. Detta är en möjlighet att uppleva några ”må bra”- dagar för de som är ofrivilligt ensamma eller ensamboende. Vistelsen omfattar helpension med trevlig samvaro och lätta aktiviteter, allt till ett subventionerat lågt pris. Mer information kommer på SPF Seniorerna Skövdes hemsida.

Dagens gästföreläsare var Stickan Carlsson. Första gången Stickan framträdde offentligt med sina kunskaper om Elvis var på ett medlemsmöte hos SPF år 2017, sedan dess har han framfört sin Elvisföreställning över 50 gånger i hela södra Sverige. De som idag är SPF Seniorer var tonåringar när Elvis slog igenom i mitten av 1950-talet, så det blev en härlig hågkomst med låtar som många har sjungit och spelat.

Stickan gav en samlad bild av en av världens första ungdomsidoler och megastjärnor. Hur det startade med en gitarr från järnaffären, Sun Studios med en skiva till sin älskade mamma Gladys. När låten ”That´s all right mama” spelades på radion 1954 tändes en stjärna. Några år senare i Tidaholm rattade den unge Stickan in Radio Luxemburg på rörradions mellanvåg och hörde Tutti Frutti. Från den dagen föddes en livslång Elviskärlek, med många EP, LP, Elvisfilmer, flera besök i Graceland och träffar med personer som fanns i Elvis närhet. Något möte med idolen själv kom aldrig till stånd, men Stickan spelade in sin egen version av ”Lavv mä tänder” i Sun Studios.

Trots att Elvis dog i augusti 1977 har kulten av honom fortsatt, ja kanske t.o.m. ökat. Skivförsäljningen fortsätter och är nu över 2 miljarder! Elvis Week samlar varje år 80 000 fans på Graceland, alla med ett ljus i handen. Och så Stickan, som med sin Elvisföreställning får SPF seniorer att uppleva glädje, vemod och massor av nostalgi i en skön och humoristisk blandning.

Margareta Wetterberg tackade Stickan för en fin föreställning. Efteråt var det många som personligen uttryckte sin uppskattning till Stickan, en av dem var Kerstin Friberg.

Nästa medlemsmöte i SPF Seniorerna Skövde är 27 mars med musikgruppen Duo Dubbel.

Text och bild Jan Eric Fasth