Referat från Årsmötet 2024

SPF Seniorerna Skövde har hållit årsmöte i Götasalen med ett 100-tal medlemmar närvarande. Ordförande Ann-Katrin Jönsson hälsade alla välkomna och höll sedan parentation över de medlemmar som inte finns med oss längre. De hedrades med en tyst minut och diktläsning. Efter detta sjöng föreningens egen kör, Galatheakören, "Jag ska gå genom tysta skyar" och Härlig är jorden"

Så var det dags för ordföranden att öppna årsmötet som leddes av Kjell Öhman, assisterad av sekreteraren Bertil Eriksson. Förhandlingarna löpte smidigt utan invändningar, revisorerna var nöjda och valberedningens förslag till ledamöter i styrelsen klubbades.

Därmed består SPF Seniorerna Skövdes styrelse av ordförande Margareta Wetterberg (nyval), Bertil Eriksson (sekreterare), Margareta Ottosson (kassör), Ingmar Berggren (lokal- och kansliansvarig), Marita Magnusson (studie- och aktivitetsansvarig), Annica Henriksson (press- och informationsansvarig), Inga-Lill Mikkelsen, Ulla Kling (ny) samt Teofil Norum (ny). Revisorer är Per-Erik Renström och Marita Larsson. Revisorsuppleant: Nils-Ove Andersson (ny).

Efter att årsmötesförhandlingarna avslutats avtackades Ann-Katrin Jönsson som avböjt omval efter tre år på posten som ordförande, webbredaktören Stig Kjellström, Solveig Sundequist (valberedningen) samt flera cirkel- och aktivitetsledare.

Margareta Wetterberg delade även ut presentkort till dem som värvat nya medlemmar. Slutligen var det dags för kaffe och goda semlor under det att Galatheakören underhöll med visor och sånger som fick publiken att sjunga med.

Nästa medlemsmöte den 18 mars kommer Leif Olsson och berättar om Gustaf Fröding.

Text och Bild inskickat av Annica Henriksson