Carina Skärgård får förvalta vandringspriset till i maj

SPF Seniorernas bowlingavslutning den 13 december 2023.
Mellan 20 och 30 seniorer från SPF Seniorerna i Skövde kommun (3 föreningar i Skövde kommun) har varje onsdag under hösten spelat bowling på Nöjesarenans bowlinghall i Arena Skövde.

    Luciadagen var det dags för säsongsavslutning och tävling om det fina vandringspriset. Tävlingen går ut på att spela så bra som möjligt över sitt genomsnitt för säsongen. Således tävlar man mot sig själv. Idag var det 31 bowlare som tävlade.

    Dagens segrare blev Carina Skärgård, som därmed blir den tjugoandra bowlaren att få sitt namn förevigat på vandringspriset. Tvåa blev Tryggve Ekström och trea Ylva Johansson. Alla pristagarna förärades en vacker glastrofé.

    Bowling är en trevlig och uppskattad aktivitet för seniorer. Under den 1-1,5 timma som det tar att spela fyra serier får man röra ordentligt på kroppen. Det gäller också att vara fokuserad på hur man spelar. Hela tiden strävar man ju mot bättre resultat. Det finns ändå utrymme till gemyt och trivsel både före, under och efter spelet.

Eftersom man får låna både klot och skor så krävs det ingen investering i utrustning för att pröva på. Vårterminen 2024 startar den 10 januari.

Text och foto inskickat av Jan Eric Fasth