Vindarna besöker Skövde Slakteri

Väninnegruppen Vindarna, inom SPF Seniorerna Skövde, har besökt Skövde Slakteri. Att Skövde Slakteri är Sveriges största privata slakteri förstår man då det bara den dag besöket var, slaktades 170 nötkreatur och 1320 grisar, som alla var från Skaraborg.

 

STUDIEBESÖK

Väninnegruppen Vindarna, inom SPF Seniorerna Skövde, har besökt Skövde Slakteri. Malin Fällström, kvalitets- och miljöchef, beskrev mycket intresseväckande arbetet i slakteriet. Även HR-chef Marie Claesson deltog. Att Skövde Slakteri är Sveriges största privata slakteri förstår man då det bara den dag besöket var, slaktades 170 nötkreatur och 1320 grisar, som alla var från Skaraborg. Styckarna svarar för styckning av cirka tre ton kött var per dag. Slakteriet har legat på samma plats, vid Norra Aspelundsvägen, sedan 1943 men är nu rejält utbyggt. Det hör till Ögrengruppen och gör allt från djurskötsel till köttfärs.

Djuren tas emot och lugnas ned i hagar inomhus innan de förs till slakt. Mycket kött styckas och paketeras i Skövde men det mesta går till Slakthusområdet i Stockholm och ingår i tillverkningen av Gudruns produkter. Det står Skövde Slakteri på Gudrunetiketten på det kött som kommer härifrån. Vi fick inte gå in i själva slakteriet, men det visades två filmer om hur slakten och styckningen går till av gris respektive nötkreatur.

Efteråt åkte de elva damerna till Golfrestaurangen och åt en god lunch.

Text och bild: Ulla Andersson