Stavgång med Inger till Aspö Gård

Denna gång valde Inger att välja "stadsgång", eftersom snöovädret gjort markerna blöta.

Efter en veckas uppehåll för påsken var SPF Seniorerna Skövdes ”Stavgång med Inger” i gång igen. Efter det senaste snövädret var det fortfarande så blött i markerna att Inger valde  ”stadsgång” denna dag, dvs stadens asfalterade gångvägar. Målet var Aspö gård. Vägen dit gick förbi Frostaliden där vi mötte gatusopbilen – ett vårtecken, vidare längs Vadsbovägen och under vägen till Lunden, under järnvägen till Stallsiken och sedan tillbaka till Aspö gård och Billingehovsparkeringen - en runda på 6–7 km.

Vinterns snö dröjde sig bitvis kvar vid våra fötter medan huvudet befann sig i varma vårvindar. Hela vägen följdes stavgångarna av småfåglarnas vårkonsert och till och med att årets första sädesärla visade att den anlänt, punktlig på dagen den 8 april. På sidan om gångvägen lyste scillan blått och vårlöken gult. Hela denna vårliga miljö smittade av sig på stavgångarna, som njöt av dagens stavgång lite extra samtidigt som vi kände att vi motionerade tillsammans. Träning i grupp är en stark modetrend just nu och ”Stavgång med Inger” är en del av denna trend. Att motionera i grupp underlättar, dels att träningen blir av, dels att det är lättare att hålla tempot när man gör något tillsammans. För oss seniora stavgångare är inte målet att bli yngre utan att bli äldre, som Bengt Bedrup en gång sa.

Väl framme vid Aspö gård blommade krokusarna vid husväggen där stavgångarna tog sin paus med naturfika och njöt av vårsolen. Åter på Billingehovsparkeringen var det skönt med stretching av de varma musklerna. Ännu en underbar runda med ”Stavgång med Inger”. Nästa möjlighet är den 15 april.

Insänt av Jan Eric Fasth