Snödroppar i backen vid Karstorps hotell

Målet för SPF Seniorerna Skövdes ”Stavgång med Inger” den 4 mars var grillplatsen i den fina gran- och tallskogen bakom Ryds kyrkoruin. Det blev två grupper som gav sig ut på en två timmars lång motionsrunda.

Stavgångarna gick förbi snödropparna i backen vid Karstorps hotell, in på Volvos friluftsområde i Karstorp längs discgolfbanan med varning för flygande discar, dvs. frisbees. Vidare in på Karstorps koloniområde, som anlades 1953 för Volvo Pentas anställda. Ännu lever koloniföreningen med 265 kolonilotter.

Ännu råder vinterfriden över lotterna, som om någon månad kommer att prunka av färggranna växter och blommande fruktträd och där odlingsglädjen kommer ge goda skördar av grönsaker, frukt och bär. Hela Karstorpsområdet är viktigt för Skövdebornas skiftande fritidsaktiviteter.

Därefter gick stavgången vidare längs gamla Mariestadsvägen innan vi vek av in i den vackra skogen med högresta pelare av tall och gran och med en mjuk matta av frisk grön mossa som dämpar ljud och stegljud och skapar en nästan sakral stämning. På en av kullarna låg dagens mål - grillplatsens fyrkant av låga träbänkar. Här njöt vi av dagens naturfika och gemytligt småprat.

På hemvägen passade vi på att kolla in bygget av det nya krematoriet, som ligger i kanten av den vackra skogen, där också den nya skogskyrkogården skall anläggas. Väl åter vid starten hade vi på dessa två timmar hunnit med trevligt fika och att gå 6–7 km. Gissa om man känner sig nöjd med starten på veckan!

Nästa ”Stavgång med Inger” är den 11 mars.  

Text och bild inskickat av Jan Eric Fasth