Inte som vanligt, Inger var ledig

SPF Seniorerna Skövdes motionärer i ”Stavgång med Inger” samlades som vanligt denna måndag på Billingehovsparkeringen, men det var ändå inte som vanligt - Inger hade fått ledigt idag.
Istället var det två andra som tog över och ledde de två grupperna, den snabba och ”sengångarna” runt den 5,5 km långa motionsrundan med målet Kilbacken.

Vädret var perfekt för stavgång, mulet, vindstilla och med hög luftfuktighet. Det blev en rask stavgång förbi Frostaliden, under Vadsbovägen till Storegården där vi tog in på den gamla järnvägsbanken vid Elins Esplanad.

En gång i tiden gick det en industrijärnväg hit till ICA Hakons centrallager och vidare bort till Käpplunda gruvor och kalkstensbrytningen. Idag står fortfarande enstaka järnvägsskyltar kvar. Här gick vi också förbi Ljungabackarna- ett vackert kuperat grönområde, innan vi kom ut på Mariestadsvägen. Här slås man av att det finns några vackra gamla hus kvar, några med snickarglädje, ett annat med en krona på grinden och pampiga grekiska pelarimitationer på den herrgårdsliknande byggnaden.

Strax var vi framme vid Kilbacken, ett lugnt bostadsområde från 1960-talet, vars byggmästare var Egdar Johansson, en av stadens stora byggmästare. Nu blev det dags för naturfikat och det gemytliga småpratet om stort och smått som hänt och om de första sånglärkorna och tranorna som siktats. Idag blev det en snabb stavgång tillbaka till startpunkten då flera av stavgångarna på eftermiddagen skulle besöka SPF Seniorerna Skövdes årsmöte på Götasalen.

Det blev ändå en skön motionsgång med stavarna. Nästa ”Stavgång med Inger” är den 4 mars.  

Text och foto inskickat av Jan Eric Fasth