2024-01-15 Aspö Gård

Årets första ”Stavgång med Inger”, som är en av de många aktiviteter som arrangeras av SPF Seniorerna Skövde, gick den 15 januari 2024, en dag då många vaknade till nyfallen snö och minusgrader.

Detta hindrade säkert en del från att ta sig till Billingehovsparkeringen och den efterlängtade stavgången.

Det var ändå en grupp på åtta stavgångare som följde Inger, som valde plogade gångvägar och startade norrut förbi Karstorps fina herrgårdsbyggnad i vinterskrud, vidare längs den frusna Karstorpssjön i ett alldeles snövitt landskap där trädens grenar bar nattens nysnö och granarna var vackert snöklädda.

Det är ett tyst snölandskap, det enda ljud som hördes var det orytmiska knarrandet under stavgångarnas vinterkängor när vi gick längs Karstorps- och Vadsbovägen fram till Aspö gård, där Inger valt att vi skulle inta vårt efterlängtade naturfika invid Skövde Biodlarförenings lokaler.

Att fika ute i naturen omgiven av alldeles jungfrulig snö och med en blodapelsin som avslutning är en upplevelse som för tankarna till barndomens vintrar.

Hemvägen gick via Frostaliden tillbaka till Billingehovsparkeringen. Hela tiden hade vi gått på plogade och sandade gångvägar – en eloge till snöröjningen som gjorde denna årets första ”Stavgång med Inger” möjlig. Lagom till stretchingen lyste solen från en blå himmel.

Nästa Stavgång med Inger är den 22 januari.  

Text och bild inskickat av Jan Eric Fasth