Studiebesök 17 april

Tapetserare Boander AB var så mycket mer än tapetserare

  • Kasse från Hälsingelivs prydde väggen i cafeet
  • Mats och Elin Boander - far och dotter utgör ett bra arbetsteam
  • Förväntansfulla - och vi skulle inte bli besvikna
  • Kasse från Hälsingelivs prydde väggen i cafeet
  • Mats och Elin Boander - far och dotter utgör ett bra arbetsteam
  • Förväntansfulla - och vi skulle inte bli besvikna

SPF Arbrå på intressant studiebesök

SPF Seniorerna Arbrå gör varje år ett antal studiebesök. Det är många företeelser i närområdet som är värda att besöka och få veta mer om så man behöver inte resa långt. Alla har vi väl gått förbi gamla Hälsingelivs och noterat att det nu blivit tapetseri men få av oss hade satt sin fot innanför dörrarna. Hur kan man leva på att klä om möbler i Arbrå, hade nog många av oss tänkt. Så överraskade och imponerade vi blev när Elin och Mats Boander, dotter och far,  visade upp lokalerna som nu anpassats efter deras behov och berättade om verksamheten som var mycket bredare än vi förstått av företagsnamnet: Tapetserare Boander AB.
Elin och Mats berättade att det i dagarna var ett år sedan de övertog Hälsingelivs gamla lokaler och kunde utveckla sin verksamhet där. Det visade sig att möbelrenovering  bara  var en liten del av verksamheten, som nu omfattar omklädsel och renovering av bilar och båtar, att byta sufletter på cabrioleter och att  montera markiser och persienner. Förutom detta "gör" de hotell, d v s sköter monteringsarbeten på Elite Hotels.

I lokalerna finns också en trevlig, välsorterad butik med tygprover, sybehör, gångmattor och mycket annat. Utöver detta ett litet café.

På väggen sitter en skylt med devisen: "Det är roligare att jobba än att ha roligt" Månne är det förklaringen till att all denna verksamhet hinns med samtidigt som man installerat sig i de nya lokalerna. Vi som kom på besök blev s å imponerade
över verksamheten och arbetsglädjen som Mats och Elin utstrålade.

Vårt nästa studiebesök blir på Hjälpmedelscentralen i Bollnäs den 24 maj men dessförinnan blir det Våryra den 7 maj och så en friluftsdag under SPFs folkhälsovecka i slutet av maj