Julklappscupen

Julklappscupen spelades den 16 december. Ordföranden kom inslagen i ett paket!

  • Spelet kan börja

 

”Kupp” i dubbel bemärkelse blev det när SPF Seniorerna Arbrå möttes för en tävling med stark julprägel. Förutom själva tävlingen så överraskade ordföranden Marjatta Onkenhout med att dyka upp inslagen i ett stort paket som kördes in på en lastkärra! De tävlande hälsades varmt välkomna medan hon tog sig ut ur paketet. Ett bland många lustiga upptåg som vi vant oss vid att vår ordförande kan hitta på.

Flera av spelarna berättade att de varit med i boulen länge- Håkan Olsson sade att han spelat i 20 år, men att man var lika välkommen som nybörjare. – Här hjälper vi varandra så alla är lika välkomna och det finns plats för fler, hävdade han. Kerstin Persson från Rengsjö och Elsa Linck från Bollnäs tyckte att det sociala, att träffas, var det viktigaste, inte att vinna. Något som dock inte Tora Andersson från Järvsö höll med om – Det är viktigt att vinna tycker jag sade hon med glimten i ögat.

Arbrå SPF har varit mycket framgångsrika i sitt spelande och har vunnit  SPFs distriktsmästerskap tre gånger varför de fått behålla vinstplaketten som nu pryder spellokalen i Arbrå.

Härlig stämning rådde både före och under spelandet. Lokalen var julsmyckad och kaffet stod framdukat hela dagen. Ett avbrott gjordes för att avnjuta risgrynsgröt och smörgås.

Resultatet för dagen blev detta:

1. Yngve Olofsson - Marjatta Onkenhout

2. Börje Roos  - Britt Lövgren

3. Rinus Onkenhout  - Tora Andersson

 

Kristina Pennlöv