Novemberträff 7 nov

  • Nyttig föreläsning om osteoporos - benskörhet

Minnesanteckning från träffen den 7 november 2017 kl. 13.00 i Sockenstugan.
Ordföranden Jan Blomgren hälsade ett 30-tal deltagare välkomna. Särskilt välkommen hälsades en medlem, som kom på sin första träff.
Först kom lite information. Marjatta berättade lite om polisens seniorråd, där hon ingår.
Vi uppmanas att anmäla brott som vi upptäcker, klotter m.m. Om ingen anmälan finns, så kan polisen inte göra något även om det finns klotter. SÅ ANMÄL!! Ring 11414 eller meddela Marjatta, så anmäler hon till polisen.

Ivar Hansson som skulle komma och berätta om Arbrås förste fotograf, hade fått förhinder.

Janne uppmanar att skriva ner internet, e-post och mobilnummer på lista eller meddela Lillemor.

Janne hälsade osteoporossköterskorna Camilla Törnros, Söderhamn och Katrin Ivarsson, Edsbyn välkomna. Vi fick en intressant och lärorik information om benskörhet. Vad man kan göra själv, för att förebygga. Se till att få solljus en kvart om dagen, motion i form av att gå med gåstavar t. ex, träna balansen m.m. På internet finns mycket information i ämnet. Några frågor kom från deltagarna bl. a om medicin. Vi tackar för informationen och att ni ville komma till oss. Tack för att vi fick komma!

Nu var det dags för fikapaus. "Köket" serverade landgång, kaffe och kaka., som smakade utmärkt.

Den utlovade musikfrågesporten med Bosse, fick tyvärr utgå på grund av tidsbrist. Vi hoppas att Bosse återkommer med den vid en senare träff.

Kristina Pennlöv visade vår hemsida och beskrev hur man kommer till de olika sidorna som hon visade både på vår egen hemsida, distriktets och förbundets. Tack Kristina!

Dragning på årorna följde nu, som vanligt många vinster både praktiska saker, blommor och en del ätbart. Många glada vinnare kunde gå hem med flera vinster. Dragning också på entrébiljetterna, där en vinnare får gratis entré till en månadsträff.
Marjatta hoppas att alla är nöjda och tack för idag. Nästa träff är den 5 december.

Vid pennan
Lillemor Berg