Julfest den 5 december

Oväntat besök vid SPF Seniorerna i Arbrås julfest

 

Det händer alltid oväntade saker när SPF Seniorerna i Arbrå träffas. Visserligen var det julfest men vem hade trott att självaste TOMTEN, ni vet han som är ensam i den kalla vinternatten, skulle dyka upp?
Ovanligt många hade hörsammat den personliga inbjudan de fått och kommit till festen, som fått namnet Tomteblosset. Redan vid entrén välkomnades vi av Tomten och väl inne bjöds vi på glögg och ljuv musik av Bröderna Bertilsson. Som vanligt hade de ansvariga inte sparat på ansträngningarna och lokalen var ymnigt julpyntad. Vår driftiga ordförande Marjatta Onkenhout hälsade oss välkomna med ett knippe brinnande tomtebloss. Därefter lät vi oss väl smaka  av det goda julbordet. Och det var sedan det hände!

När Barbro Englund deklamerade Viktor Rydbergs TOMTEN, så var han plötsligt där! ”Stod där så grå vid lagårdsdörr, grå mot den vita driva, gick till visthus och redskapskjul, grubblade över en underlig gåta. Gick till stängslet för lamm och får, gick till hönsen där tuppen stod, smög sig sist att se husbondfolket det kära”, fortsatte sina grubblerier över vadan och varthän, en gåta som han dock inte fick något svar på denna dag heller.

En mycket fin föreställning blev det och efteråt blev det lottdragning med jättefina vinster. Tre större vinster drogs dessutom på entrébiljetten.

Vackert pyntad lokal, fin musik, bra mat, en styrelse som vågade bjuda på sig, fina lotterivinster, bra uppslutning – allt bidrog till den härliga stämningen denna dag.