Årsmöte feb 2020

SPF Ronneby Årsmöte på Ronneby Brunn. En viktig sammankomst för alla medlemmar. Information med stor trevnad!

Silverforsen inställd 200213

Visningen av filmen om Silverforsen blev tyvärr inte av pga tekniska problem. Den kommer istället att visas 2 april 2020 kl 1400 i Rosa Huset.

Silverforsen puff

Lars Erik Löv visar sin film Silverforsen i Rosa Huset torsdag 13 feb kl 1400. Bilden visar en av broarna som idag förbinder Lycksalighetens ö med fasta landet.

Vardagsanvändning smartphone

Årsmöteshandlingar 2020

Klockan 14.00 den 20 februari 2020 är det dags för vårt årsmöte. Vi träffas på Ronneby Brunn. Efter mötet blir det mat samt underhållning med Familjen Wrambjers från Tyringe Café 21. Anmälan senast den 17 februari om du vill deltaga i måltid och underhållning. Lotteri. Pris 80 kr

Pensionspolitik med riksdagsledamöter

I dag besöktes SPF Seniorerna av Moderaterna i riksdagens socialförsäkringsutskott. På dagordningen stod pensioner och pensionspolitik. SPF Seniorerna upprepade sitt krav på att pensionssystemet i sin helhet ska ses över och manade till öppenhet om förändringar av det.

Eva Eriksson medverkade i Kontantupprorets seminarium i riksdagen

– För tre månader sedan beslutade riksdagen att tillgången till kontanter ska säkras. Men samtidigt minskar möjligheten att faktiskt använda dem eftersom fler och fler affärer, caféer och restauranger blir kontantlösa. Alla kan eller vill inte betala med kort eller andra digitala lösningar, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Glädjande att riksdagen beslutat om ytterligare 2,5 miljarder till välfärden

Det gläder mig att riksdagen i dag beslutat om ytterligare 2,5 miljarder för att stärka välfärden i kommuner och regioner. Tillskottet är behövligt, inte minst för äldreomsorgen. Men dagens tillskott är samtidigt en tillfällig satsning som är långt ifrån tillräcklig för att lösa äldreomsorgens akuta situation.

Så mycket krymper inkomsten vid snabbt uttag av pensionen

En hygglig tjänstepension kan innebära all skillnad i världen för din inkomst som pensionär. Nio av tio svenskar har denna pensionsdel som ökat i betydelse de senaste åren. Valet av hur man tar ut tjänstepensionen påverkar den sammanlagda inkomsten med tiotusentals kronor över tid, visar en ny undersökning. – Ett livsvarigt uttag är ett bättre val för merparten människor enligt våra beräkningar, säger Eva Eriksson, förbundsordförande för SPF Seniorerna.

Moderna läkemedel – men inte för alla

Personer som är 80 år eller äldre får i lägre grad tillgång till de nyaste läkemedlen vid behandling av förmaksflimmer för att förebygga stroke. Det visar en rapport från SPF Seniorerna som publiceras i dag.

Lär dig bli digital

SVTs nya satsning Seniorsurfarna ska lära seniorer bli mer digitala. Marianne Mörck är en av fyra kändisar som lär sig finesser i sina smartphones.

De fick vara testgrupp åt ”Seniorsurfarna”

Några medlemmar i SPF-föreningen Syrenen i Sandviken åkte till Stockholm för att vara kontrollgrupp när man skulle spela in Seniorsurfarna.

Laga nåt busenkelt

Att variera vardagsmaten är lättare sagt än gjort. Här är några recept som är både goda och lätta att laga.

Fick rätt mot kommunen – slipper höjd hyra

När taket för bostadstillägg höjdes, höjde Forshaga kommun hyran med lika mycket. 80-åriga Stig Bokvist överklagade. Nu har han fått rätt.

Pensionsskolan del 1: Pensionen – så funkar den

Hur fungerar egentligen pensionen? Vilka delar består den av, och vad bör jag tänka på? Vår ekonomiexpert Ylva Yngveson ger oss en överblick.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Blekingedistriktet

Distriktsmästerskap i Bowling

Aktvitetsplan 2020

VARNING FÖR BLUFFMAIL

Bedrägeriförsök mot äldre!

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser