Hårda tag i Norrland

Författaren och hans bil, med kronskidorna på taket, fotograferad av hustrun på isvägen ut i Lule skärgård en härlig aprildag efter den värsta vintern. Han är 23 år, nygift och redan lycklig.

Akterseglad

En äventyrlig seglats till vackra Bornholm. En berättelse av Kerstin och Brigitta med snygga kaptener och röda toffler. Inbrott och andra hyss.

En dag i varuhuset

Den här minnesberättelsen måste du bara läsa! Ta fram näsduk för tårar, sitt bekvämt så att diafragman har lätt att röra på sig! Visa den för dina vänner! Humor, varningsord, mediakritik när det är som bäst!

Ett reseminne utöver det vanliga

En reseberättelse i serien; Detta minns jag. Ibland säger text mer är bilder! Håll i er nu åker vi!

Ekonomi för Seniorer

Nu är det dags att spetsa öronen! På torsdag morgon mellan 7.15 och 10.15 kommer Radio P4 Blekinge att sända en intressant intervju med Laila Andersson och "Britt". Intervjun handlar om pensionärernas ekonomi. Hur SPF informerar och hur det är att leva med mycket låg pension. Radio Blekinge är duktiga på att intervjua med fokus på hur det är i samhället. Det är ju så viktigt att lyfta fram hur det fungerar ekonomiskt för oss pensionärer. Vi som har hjälpt till att bygga upp det svenska samhällets standard.

SPF Seniorernas julkalender med julönskningar och bokvinster

Varje dag fram till jul kan du möta någon av SPF Seniorernas företrädare i vår julkalender. Det kommer att levereras julönskningar, och varje dag har du chans att vinna en bok. Du hittar dagens lucka högst upp på vår webbsida samt på SPF Seniorernas facebooksida.

Bra med fast omsorgskontakt

Gärna fast omsorgskontakt i hemtjänsten och krav på kompetens, men mer behövs. Så sammanfattas SPF Seniorernas kommentar till en dagsfärsk utredning som regeringen nu ska bereda.

Seniorsurfarna kommer tillbaka 2021

I TV-programmet Seniorsurfarna drillas fyra kända svenskar i digitala färdigheter. Den 9:e februari är det premiär för en ny rafflande, rolig och lärorik säsong av SENIORSURFARNA med nya deltagare.

– Allt du behöver veta om livet som pensionär

Seniorhandboken tar upp saker som är bra att veta om livet som senior. Den innehåller både samhällsfrågor, och ger råd och stöd till privatlivet. Boken finns att köpa i vår webbutik.

Livesändning 26 november – Ställ frågor direkt till Peter

Förra gången blev en succé. Nu har du chansen att ställa frågor till SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström igen. Torsdag 26 november klockan 10.00 sänder vi direkt på tidningen Seniorens Facebooksida. Var med då!

Sju av tio svåra fall drabbar 65+

Fallolyckor fortsätter vara den i särklass vanligaste orsaken till att man blir inlagd på sjukhus. Det visar färsk statistik från Socialstyrelsen.

Storbritannien ger klartecken – börjar vaccinera nästa vecka

Storbritannien har godkänt Pfizer och Biontechs coronavaccin. Vaccinet kommer att börja användas nästa vecka, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Bästa julklappen – vi ger dig tio tips

Ge bort en julklapp med extra omtanke. Till någon i din närhet, dig själv eller till någon du inte känner men som behöver den extra mycket.

Vårdföretagarna sågar Folkhälsomyndigheten: Vi fick inte stöd

Folkhälsomyndigheten gav inte ett tillräckligt stöd för att skydda boende på landets äldreboenden i början av pandemin. Det hävdar Vårdföretagarna i en kritisk rapport.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Blekingedistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser