Hjälpen i nöden

De flesta i riskgrupperna är vaccinerade, färre efterfrågar hjälpen och från 1 juni är projektet avslutat. SPF Seniorerna Ronneby ber att få tacka.

  • Läs mer
  • 2021-06-17T17:09:32.0000000+00:00

Årsstämman 2021

Hej alla medlemmar i SPF Seniorerna Ronneby. Den 27 maj genomfördes årsstämman planenligt per capsulam, som fungerar som så att medlemmarna har haft tillgång till samtliga handlingar inklusive styrelsens och valberedningens förslag till stämmoprotokoll. Styrelsen har vid stämman varit uppkopplade via ZOOM med ljud och bild. Stämmans ordförande Nils Ingmar Thorell och tre från styrelsen satt uppkopplade i vårt kära Rosa Hus väl spridda iakttagande alla coronans restriktioner. Övriga styrelsemedlemmar deltog i mötet från respektive hem.

  • Läs mer
  • 2021-06-09T16:40:52.0000000+00:00

Sommarbrev 2021

Nu är vi redan i juni månad! Sommardagarna blir allt fler och kvällarna ljusa. Lailas kloka sommarbrev finner du i länken nedan.

  • Läs mer
  • 2021-06-05T20:14:47.0000000+00:00

En dag i Rosa husets trädgård

SPF styrelse står på tårna för att starta upp våra träffar, studiecirklar, hemlig resa, aktiviteter i trädgården, mm. Tills dess måste vi sköta vårt Rosa Hus.

  • Läs mer
  • 2021-06-03T19:07:32.0000000+00:00

Nu blir det DM i Boule!

Hej alla vänner! Sverige är på gång att öppna upp samhället men än är det inte grönt ljus att slappna av. Med slingriga regler, lokala restriktioner och tidspress samt att SPF Seniorerna Dm ska kunna spelas på ett smitt säkert sätt så skjuts DM fram till vecka 30 och 31. Inbjudan och anmälningsblankett bifogas! Hoppas vi ses i juli, glada och vaccinerade! Mvh Kerstin la Fleur Jeppsson SPF Seniorernas Blekinge distrikt.

  • Läs mer
  • 2021-05-31T20:03:32.0000000+00:00

SPF Seniorerna i Aftonbladet – höjd riktålder löser inte problemen med pensionssystemet

Höjningarna av riktåldern för pension räcker inte för att få upp pensionerna till tidigare nivåer. Den som jobbar till den föreslagna riktåldern kommer bara att få en pension på dagens nivå. Man måste jobba betydligt längre för att komma upp till de 60 procent som systemet gav från början säger Anna Eriksson, pensionsexpert på SPF Seniorerna, till Aftonbladet.

SPF Seniorerna välkomnar förslagen i utredningen om ökad kvalitet i äldreomsorgen

Regeringens nationella samordnare Göran Johnsson har överlämnat sina förslag om kompetensförsörjning i vård och omsorg om äldre. SPF Seniorerna är positiva till många av förslagen, och menar att det nu är upp till regeringen att gå vidare med detta.

Digital frågestund om pensioner

Vilka olika pensionsdelar finns, vem kan få bostadstillägg, vad är bromsen och hur hanteras pensionsfrågorna i politiken? Nu kan du som medlem delta i en digital frågestund med SPF Seniorernas sakkunniga i pensionsfrågor, Anna Eriksson.

SPF Seniorerna gör skillnad - Covidbevis utan e-legitimation

I dag meddelande regeringen att de kommande covidbevisen ska gå att fås utan krav på e-legitimation. Tidigare hade meddelats att e-legitimation skulle krävas för att kunna få ut beviset på papper. En seger för SPF Seniorerna som har kritiserat och i brev uppmanat digitaliseringsminister Anders Ygeman att möjliggöra fler vägar än enbart covidbevis med e-legitimation.

Ny skriftserie

Under sommaren kommer de första delarna i förbun­dets nya serie med skrifter riktade till såväl medlemmar som övriga intresserade. Syftet är att på djupet belysa olika frågor som rör seniorer.

Färre självmord 2020 – men inte bland de äldsta

Antalet självmord bland de äldsta männen ökade under 2020.

Smått och gott om fondsparande

Ylva Yngveson är Seniorens ekonomiexpert. Hon är privatekonomisk analytiker och har under många år arbetat för Swedbank och Sparbankerna. Nu driver hon egen verksamhet. Här skriver hon om fondsparande.

Nu finns en kvarts miljon jobbonärer

Nästan var femte pensionär har blivit jobbonär. Det visar Pensionsmyndigheten i nya rapporten ”Att vara jobbonär – en lönsam affär”.

Jag förstår att hon inte vill ha sex

Malena Ivarsson är socionom och sexolog och svarar Seniorens läsare om relationer. Här är det en kvinna som efterlyser mer förspel och utvecklar varför det "inte bara är att ha sex" Läs hennes fråga och Malenas svar nedan.

Ingmar Skoog om en ny typ av ensamhet

Årets Senior 2020 Ingmar Skoog är Seniorens expert på seniorhälsa och han har forskat om åldrande i fyra decennier. Här skriver han om en ny typ av ensamhet i digitaliseringens spår.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Blekingedistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser