Heldagsutflykt 11 april till Korrö hantverksby och Vissefjärda

Även om det var mulet väder och lite ruggigt så var det inga mulna miner på dagens utfärdare. Varmt och gott var det i bussen som avgick från Ronneby resecentrum ca kl 8.30. Tänk att man skulle få färdas bakåt i tiden, träffa en man som verkade ett hundratal år tillbaka i tiden. Hur skulle det gå till? Se reportaget nedan!

  • Läs mer
  • 2024-04-12T15:31:31.0000000+00:00

Café Rosa huset Torsdagen den 4 april kl 14.00. Eva Holmberg, informerade om osteoporos

Kerstin hälsar Eva Holmberg, folkhälsoansvarig SPF Blekingedistriktet välkommen till dagens information om osteoporos (benskörhet)”en dold sjukdom”. 43 intresserade medlemmar lyssnade på Evas fantastiska framförande och kom med frågor angående dagens ämne. Kaffe med dopp i sedvanlig ordning smakade gott! Se reportaget nedan!

  • Läs mer
  • 2024-04-09T11:26:49.0000000+00:00

Movietime med mingel på Centrumbiografen!

Torsdag den 21 mars kom 33 förväntansfulla SPF-medlemmar till Centrumbiografen för att se den kritikerrosade filmen "Den sista Resan", en rolig road tripp med åldrad pappa, Lars Hammar, regisserad av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson som även har huvudroller i filmen. Thomas Forsberg, Centrumbiografens ägare hälsade oss välkomna till ett bord med både snittar och bubbel. Det var trångt men hjärtligt i loungen och ljudnivån var i topp, som vanligt är när vi glada vänner träffas. På återseende till hösten, med en ny film med mingel!

  • Läs mer
  • 2024-03-29T10:20:50.0000000+00:00

GLAD PÅSK

Vi på redaktionen önskar alla våra kära medlemmar en riktigt GLAD PÅSK!

  • Läs mer
  • 2024-03-27T12:35:06.0000000+00:00

Pubafton på Bergslagskrogen!

Trubadurafton på Bergslagskrogen den 14 mars med musikgruppen BBC som underhöll oss med gamla godingar som låg oss nära hjärtat. Vi sjöng med för fulla halsar. Om det lät bra eller inte får de lärda tvista om. Det bjöds på exotisk planka med alla tillbehör. Väldigt smakfullt! Även kaffe med kaka intogs innan vi tackade för oss och gick hem. Nästa träff är den 21 mars kl 14.00. Filmföreläsning på Centrumbiografen. Väl mött!

  • Läs mer
  • 2024-03-20T16:17:16.0000000+00:00

Vi saknar en tydligare riktning för vård och omsorg

Idag presenterade regeringen sin vårändringsbudget och ekonomiska vårproposition. SPF Seniorerna kommenterar:

Rösta för att stärka bedrägerioffer ekonomiskt!

Den 23 april röstar Europaparlamentet om en ny lag om bankers ersättning till bedrägeridrabbade. SPF Seniorerna har skrivit till de folkvalda ledamöterna från Sverige, för att peka på betydelsen av en lagskärpning.

Debatt: Förslagen om tjänstepensionen är bristfälliga

Ökad flexibilitet inom tjänstepensionen är efterlängtad. Men de förslag som tagits fram är otillräckliga och onödigt krångliga, skriver SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson tillsammans med Liza di Paolo-Sandberg, SKPF Pensionärer, i en debattartikel i Altinget.

Möte med Ulrika Westerlund (MP)

SPF Seniorerna träffar regelbundet beslutsfattare i riksdagen, regeringen och myndigheter för att bilda opinion för seniorers situation och åsikter samt påverka beslutsfattarna att stödja äldres sak. Denna gång var det Miljöpartiets tur.

SPF Seniorerna lyfter åtgärder mot bedrägerier i tidningar över hela landet

Ett tiotal tidningar har under den senaste veckan publicerat debattartiklar från SPF Seniorerna med en uppmaning till bankerna att snarast vidta åtgärder mot bedrägerier.

Kommer arvsskatten tillbaka?

De ekonomiska klyftorna i Sverige ökar och då väcks frågan om att återinföra arvs-, gåvo- och förmögenhetsskatterna. Jag är mycket tveksam. Det skriver Seniorens ekonomiexpert Annika Creutzer.

Pensionsåldern ökar kraftigt

Den genomsnittliga åldern för pensionsuttag har ökat med 1,2 år. Det visar Pensionsmyndigheten i en ny rapport.

Seniorer tog historisk seger i miljömål

En grupp med 2 500 kvinnliga pensionärer har stämt den schweiziska staten för bristande klimatpolitik. I veckan kom domstolens besked – seniorerna vann.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Blekingedistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser