Nyheter

En strålande höstdag genomfördes Ronneby kommuns Seniordag i BCC!

Många intressanta montrar med grundtema: att stötta och uppmuntra oss Seniorer i vardagen. Väl komponerad Seniordag av vård- och omsorgsförvaltningen i samarbete med Kommunala seniorrådet och lokala pensionärsföreningar.

Kommunens konsumentombudsman Niclas Sturesson informerar

Torsdagen den 10 oktober gästades SPF:S seniorer i Ronneby av Konsumentvägledare Niclas Sturesson som informerade oss om många av dessa bedrägerier som kan drabba oss. Telefonförsäljare som vill sälja ID-skydd, Elbolag, brandskydd mm. Sådana avtal kan bli väldigt dyra för oss och svåra att bli av med och väldigt kostsamma. Rådet är ” Säg NEJ, och lägg på luren”. Vid eventuellt köp som du ångrar ” Svara aldrig JA på SMS”. Om jag gör det kan jag få till svar att i och med jag hade svarat ja på sms:et vid telefonförsäljningen hade jag tecknat ett avtal som kan bli väldigt kostsamt. Tufft! . När någon ringer om något du inte vill ha ”Lägg på luren!

Musikafton med sång och dans och gofika den 16 oktober! SPF Belganet- Hallabro bjuder in!

Var? Jo i Reginalokalen i Backaryd! Kl 18.00! Då kommer det att spritta i benen! Sång musik och dans, fika allt efter behag! Alla är välkomna! För information och anmälan se programmet nedan.

Besök Seniordagen! Kommunen anordnar en Seniordag i Blekinge Convention Center gamla RON

Årets Seniordag är torsdagen den 17 oktober på Blekinge Convention Center i Ronneby (gamla RON). Seniordagen är öppen mellan kl 10.00- 15.00. Intressanta föredrag och medryckande underhållning! Vi fortsätter med samma koncept som förra året med öppet hus utan inträde och föranmälan. Lättare förtäring finnas att köpa på plats. OBS! Endast kortbetalning.

Modekväll hos Härlins och Scorett den 26 september 2024

Den 26 september hade SPF Seniorerna Ronneby en utflykt till Härlins i Tingsryd. Vi var 42 personer som träffades, minglade runt. 5 modeller mannekängade. Två herrar och tre damer visade kläder med hjälp av Härlins trevliga personal. Stämningen var hög, och kläderna jättefina. Se reportaget nedan.

3 oktober en historik om transportmedel i Ronnebys närområde!

Ett intressant föredrag av Bengt Andersson om utvecklingen av våra transportmedel i närområdet. Bil, båt, tåg och flyg! Det har verkligen hänt mycket på den här fronten! Men glöm inte bort att Walt Disneys Farmor Anka hade en elbil redan på femtiotalet! Se bildreportaget nedan.

Reprisresan till Volvo i Olofström den 19 september.

Första studieresan till Volvo i maj blev fort fulltecknad. Reservlistan likaså! Den 19 september bar det alltså så av för andra gången på den populära resan. Allt klaffade fint även på denna gång. Vädret var med oss, allt fungerade och Kerstin fick åka Blå tåget för andra gången!

Kvinna erbjöds pengar - blev av med 5000 kr.

Se inlägget klippt från Blekinge Läns tidning hur bedragare samvetslöst kan roffa åt sig dina pengar. Än en gång; gör alltid en kontroll om sanningshalten i SMS, Messengermeddelande, mail, mm. Framför allt så fort det handlar om pengar som ska hanteras på något sätt! Klicka ALDRIG på någon länk på uppmaning! UPPGE ALDRIG kontouppgifter, logga ALDRIG in på bank, eller swisha pengar på uppmaning av annan person om du inte är helt hundra säker på vem som kontaktat dig. Ring anhörig eller god vän och diskutera.

Hej! Se hit! Det är tre platser lediga till Volvo Olofström imorgon torsdag 19 sept.!

I sista stund blev det tre platser lediga till studiebesöket på Volvo Olofström. Skynda och anmäl dig! Det är en mycket trevlig resa som innehåller det ena med det tredje! Se inbjudan nedan! Obs anmälan till Kerstin denna gång!

Månadsmöte med BBC på Bergslagskrogen.

Hallo music lovers! Höstens första månadsmöte! Alla verkade nöjda och tog sig glatt hemåt! Bergslagskrogen levererar som det heter på det moderna språket! Se bildreportaget nedan!