Nyheter

Extra jobb återvinningscentraler i Ronneby

Hej! Ronneby Miljö & Teknik har fått ett uppdrag av dess ägare att bemanna sina återvinningscentraler i Ronneby på söndagar. Öppettiderna är inte riktigt bestämt ännu så man undersöker möjligheten till intresserade och därefter får öppettiderna bestämmas. Man funderar på någon form av timanställning. Är du pigg och sugen på att göra en insats så finns här en möjlighet! Ta chansen! Kom med förslag till Annelie Carlsson, affärsområdeschef Renhållning / mekanisk verkstad. Telefon: 0457- 61 78 76.

Prova på golf

Hälsoveckan Prova på golf på Leråkrabanan. Solen sken på dessa tappra damer, som så gärna ville prova på att golfa. Monika instruktör för dagen, visade de båda deltagarna hur man puttar. På ranchen fick de prova på att slå ut bollar vilket gick riktigt bra. Det var många goda skratt under eftermiddagen😂 En gofika satt bra efter träningen😋 Ett tack till Leråkra Golfklubb för Ert arrangemang för dagen. Se bilder i länken nedan!

Stadsvandringen inställd!

Stadsvandringen med Tommy Nilsson nu på torsdag den 11 är tyvärr inställd pga sjukdom. Det blir därför ej heller samling med kaffe i Rosa Huset och med hänsyn taget till det fina vädret vi förväntar oss. Ta chansen att gå den lilla slingan på Karlsnäsgården eller varför inte vid Djupaforsklippan? Varför inte en promenad i Brunnsparken och brunnsskogen. Ta med egen fika och njut av värmen med hembakat! Köpebröd duger bra det också! Sköt om er och ta vara på dig/er!

Caféträff med Ukulelgruppen

Ukulelegruppen underhöll i Rosa Huset torsdag den 4 maj! Allsång på Skansen har mycket att lära! I Rosa huset kan man rosamt både lyssna och sjunga med och dessutom bli serverad go´fika. Lite spänning serveras också med ett lotteri som alltid har fina priser! Påminnelse: SPF Förbundets fina arrangemang Hälsoveckan börjar nu på måndag. Klicka på länken nedan! I Ronneby har vi bl.a Prova på Golf på Leråkra banan på tisdag kl 14- 16.00.

Hur vi skyddar oss mot bedrägerier

Dagligen sker bedrägerier runt om i världen. Vi behöver information om och om igen. Bedragarna är smarta och fullständigt skrupelfria och finner nya vägar att luras på! Var tuff! Var inte snäll! Lägg på luren! Klicka inte på okända länkar. Ring en god vän och berätta! Anmäl till polisen! Håll i plånbok och koder!

Program Folkhälsovecka 8 - 12 maj

Under Folkhälsoveckan bjuder förbundet på digitala webbinarier och en stegutmaning. Gå in i förbundets program och logga in på länken spfseniorerna.se/folkhalsovecka så visas önskat program vid angivet klockslag. Många föreningar kommer också att anordna lokala aktiviteter. Se Förbundets program och Ronnebys egna program nedan

Pubafton

Så var det dags för PUB-afton i Bergslagskrogen! Riktigt goda saker serverades för kropp och själ. Ett 70-tal medlemmar slöt upp denna kväll. Lotteridamerna hade som vanligt fina vinster vilket inbringar lite ägg i korgen som behövs för att stödja föreningens olika evenemang. Närmast nu är det caféträff i Rosa Huset med information av Länsförsäkringar om bedrägerier. Ett nog så viktigt tema i dessa tider!

En liten tur i vårmarken!

Söndagen ägnades åt en blompromenad på Göhalvön mellan Gökalvs badplats och gravfältet på Nötanabben. Ronnebyfjärdens vågor följde oss liksom naturens karga skönhet runtom. Tjusigt värre! Det blev en bild från trädgården också av bara farten! Har du något du vill visa, bilder eller berättelse, vänligen skicka mig underlag så sammanställer jag! Det vore så trevligt för oss alla att ta del av din upplevelse! MVH Per Arne Bjurling webbredaktör SPF Ronneby.

Frågesport 13 april

Geniknölarna gnuggades i Rosa Huset! Kaffe med dopp! Alla var på topp denna eftermiddag! Se reportaget från tävlingen nedan. Bra raka frågor utan tvetydigheter! Frågetävlingen var som en förtest för de som vill ställa upp i SPF´s tävling Hjärnkoll. Anmäl intresse härom till Kerstin eller Yvonne!

Frågesport i Rosa Huset

Kom till Årets frågesport i Rosa Huset! När? Jo nu på torsdag den 13 april kl 14.00. Det blir allmän frågesport med 12 frågor, 1 x 2-svar. Så vässa era hjärnor och testa både minne och kunskap. Kaffe med dopp blir det ! OBS ! AI och mobilsurf tillåts inte! Anmälan enligt rutin till Yvonne eller Kerstin!