Brev från vår ordförande

                                                                             Halmstad den 24 maj 2020

Till alla medlemmar i SPF Seniorerna Gamletull!

Vi i styrelsen vill gärna säga "Hej" per brev eller digitalt, eftersom det var länge sedan vi sågs eller hördes vid.

Vi hoppas naturligtvis att Du mår bra och är vid gott mod. Vi har fått lite försmak av våren, och det är ju underbart att den nu tagit fart. Det räcker med att man sitter på en stol i trädgården eller på en bänk, tittar på blommorna och de nyutspruckna träden och lyssnar på fåglarna, för att man ska känna lite hopp om att vi närmar oss sommaren!

Och mitt i all njutning och all längtan så ligger det bakom ett mörkt moln som vi inte kommer runt – covid 19/corona. Det viruset står för den största överraskningen i vår livstid! Så snabbt och alla i världen påverkas. Helt otroligt!

Vi hade gärna velat hjälpa till med praktiska frågor som nu komplicerar tillvaron men faktum är att vi också är 70+/sköra äldre och ska hålla oss hemma. Behöver Du hjälp kan du ringa kommunens telefon 035 – 1370 00, så får Du information om" God Hjälp", en organisation som Halmstads kommun ingår i. De hjälper till med inköp apoteksärenden etc.

Vi som lever här kan ändå vara glada. Vi har tak över huvudet, mat, vatten och en fungerande sjukvård. För 71 miljoner flyktingar i världen är tillvaron en annan.

Nu vill vi se framåt! Höstens program är färdigt och ligger för tryckning. I början av juli kan Du hålla utkik efter det i Din brevlåda och se vad vi har tänkt bjuda på i höst. Det är vår högsta önskan att vi ska kunna börja vårt höstprogram den 17 augusti och sedan kunna återgå till ett någorlunda normalt liv!

Så - håll ut, håll i! Det är en garanti för att vi ses igen! Det ska bli roligt!!

För styrelsen SPF Seniorerna Gamletull
Elisabeth Brink
ordförande