Onsdag 27 november Hallands Konstmuseum

Hallands Konstmuseum

Onsdagen den 27 november samlades drygt 30 medlemmar för en guidad tur i vårt nyrenoverade museum. Tack vare Svea Larssons Donationsfond har olika konstnärer kunnat göra 5 olika "gestaltningar", både inom- och utomhus. Vi började i den nya hörsalen som är utformad av Jenny Nordberg, där vi bland annat tittade på "pölarna" av glas på golvet, där olika föremål finns inlagda.

Spännande skall det också bli att ta en promenad när det mörknat och titta på det unika ljuskonstverket som kommer att belysa fasaden. Det är konstnären Mikael Ericsson som har gjort verket. Efter ett besök i det nya biblioteket avslutade vår guide rundvandringen vid de berömda toaletterna, som täcks av 6000 handkavlade kakelplattor och verkligen är en fröjd för ögat. Konstnären bakom är Eva Bengtsson.

Om- och tillbyggnaden har finansierats av kommunen, regionen och Stiftelsen Hallands Länsmuseer. Vår region är en av få som numer haft råd att bygga till sitt museum vilket ju gläder oss. Vid nästa besök är det konsten som får stå i centrum.

2019.11.29/cl