9 mars Har trädgården blivit ett måste? Peter Bengtsson

Besök av Peter Bengtsson, trädgårdsextremist och kringflackande kulturknutte

Mars månads medlemsmöte började med att ordförande Elisabeth Brink hälsade alla välkomna och vände sig speciellt till våra fem nya medlemmar.

Därefter följde en del information bland annat om tandvårdsdagen den 11 mars, som är ett samarbete mellan PRO, SKPF Pensionärerna och SPF Seniorerna, och om vår studiecirkel "Tillsammans mot ensamheten" som pågår. Ebbe Ankeraa berättade att besöket hos Biltema den 18 mars är inställt pga Coronaviruset och Christina Löfgren om kommande gemensamma arrangemang, se annan plats på hemsidan.

Dagens föredragshållare Peter Bengtsson började med att presentera Dramalogen, som har ett stort kulturutbud, är öppet är för alla och kostnadsfritt. Det är en del av Halmstad kommun. Man kan läsa mer om det på www.dramalogen.se

Därefter fick vi följa med till hans fantastiska gård i Ysby och höra om olika växter, lämpliga för balkong och trädgård. Viktigast för växter på balkongen är värme, ljus och vatten så varför inte sätta ut ett gammalt vitrinskåp och förvara växterna där! Själv har han planterat i en gammal bil i sin trädgård. Man skall också tänka på att helst inte odla potatis och tomater på samma balkong.

Han gav oss en del intressanta adresser till olika hemsidor till exempel

Tusen trädgårdar, där man kan läsa om öppna trädgårdsvisningar i hela landet 28 juni 2020, och www.fredagsprat.se eller på YouTube, där man kan följa Peter med gäster.

2020-03-11/cl