14 oktober Brott mot äldre – hur kan vi skydda oss?

Medlemsmöte 14 oktober – SPF 80 år! 

Föredrag - Brott mot äldre

Vårt oktobermöte blev mycket lyckat med ett nästan fullsatt Café Strandgatan.

Vår vice ordförande hälsade alla välkomna och vände sig speciellt till våra nya medlemmar, som vi hoppas skall trivas hos oss.

Dagens inbjudna talare var polisinspektör Kenneth Mattson, som gav oss en inblick i vad som händer i Halmstad på "brottsfronten". Vi fick goda råd om hur vi skall skydda oss, till exempel att aldrig lämna ut koder eller släppa in någon okänd som inte har legitimerat sig och ringt innan, så att vi vet att vederbörande är ärlig.

Han underströk att om man ser pågående brott eller det gäller liv och död skall man ALLTID ringa 112.

I övriga fall, när det inte är bråttom, ringer man 114 14. Då hamnar man i telefonkö och det kan, som alla vet, ta tid.

Därefter bjöds på delikata tårtor för att fira förbundets 80-åriga jubileum. Till kaffet berättade distriktsordförande Åke Persson om förbudets historia och om starten i Göteborg 1939. Man hette då Sveriges Folkpensionärers Riksförbund, vars syfte var att protestera mot att Sveriges pensionärer hade så usel ekonomi. Idag är vi ca 260 000 medlemmar i ca 800 föreningar.

Vill man ta del av förbundets hela historia finns den att läsa på hemsidan www.spfseniorerna.se och därefter får man leta sig fram till Om förbundet, Historia.

Med anledning av vår förenings 30-årsjubileum uppvaktade Margareta Persson, ordförande i Snöstorps SPF-förening, vår förening med blommor och en härlig korg med allehanda godsaker.

Café Strandgatan drivs från och med den 1 oktober av Strandgården i Vilshärad.

2019.10.16/cl