10 oktober - Diakoni – kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen

Diakoni – kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen

Vid medlemsmötet den 10 oktober hade vi besök av diakon Lena Karlsson och Per Franzén, diakonsamordnare i Harplinge-Steninge församling. Per är utbildad i Tyskland, vilket innebär att han nu praktiserar hos Lena Karlsson.

De berättade om kyrkan 4 uppgifter, gudstjänst, mission, undervisning och diakoni. Man möter många människor i utsatta situationer och försöker att hitta utvägar eller på andra sätt hjälpa till. Man har bland annat ”Leva vidare”-grupper, ”Vuxis”, ett antal människor som träffas varje onsdagskväll, och ACT som bland annat arbetar med förtryck och fattigdom utomlands. Man driver språkkaféer, nattkaféet, och arbetar med sjukhuskyrkan, garnisonen och sjömanskyrkan. Man har också ett gott samarbete med Pingstkyrkan.

Därefter var det Kerstin Johanssons tur att informera om KPR – Kommunala Pensionärsrådet.

Protokoll från deras möten finns på vår hemsida och det är intressant läsning, där man talar om allt från LOV – lagen om valfrihetssystem om e-handelsbutiker till hur många som köar för olika boenden.

Christina Löfgren informerade om kommande mannekänguppvisning och Falkenbergsrevyn i januari 2023, som är en jubileumsrevy.

2022-10-15/cl