22 september - Utflykt Husqvarna Museum och Habo kyrka

                  Utflykt till Husqvarna Museum och Habo Kyrka

På en behaglig septemberdag begav vi oss i väg från Halmstad Teater, 32 deltagare, alla på gott humör och med frisk mod, denna tur hade ju planerats x3, men av kända skäl fått inställas.
Via Nissastigen tog vi oss med bussen till Huskvarna, där vi vid 11-tiden fick en introduktion till museet. Efter denna exposé över Husqvarna ABs mer än 300-åriga historia och produktion fick vi vandra runt i museet och bese miljöer och produkter,
som har kännetecknat varumärket, en imponerande samling av objekt.

Vi satte oss åter i bussen för en kort sträcka till restaurang Sjön vid Vätterns strand. Intog en mycket välsmakande grillad kycklingfilé med tillbehör, njöt av god service och den fina utsikten.

Sedan bar det i väg till Habo Kyrka norr om Jönköping, kyrkan gammal, utformad som en basilika, smeknamnet ”Trädkatedralen”, helt uppbygd av virke. Inuti alla väggar och tak prytt med målerier med temor från Katekesen. En guide berättade
om kyrkans historia och om målerierna. Mycket sevärd!
Vi körde sedan via Värnamo och Ljungby till Halmstad, under turen här bevittnade vi omfattande motorvägsbyggen. Ankom till Halmstad vid 18.30 tiden, och medlemmarna verkade alla nöjda med dagen!

EA/210923