Ordförandeord

Ordföranden Jan Claeson

  • Ordföranden Jan Claeson

 Hej alla vänner!

Den 12/2 2021 var jag, Stig Björkman och Ingbrith Thorstensson, inbjudna till Herbokontoret. De, närmare bestämt ordföranden i bostadsbolaget, Karin Karlsson och Herbos VD Christer Johansson, ville informera om ett kommande projekt. Bygget av ett trygghetsboende på tomten mellan gamla Sporthallen och Lyckan.
Planerna är sådana. Men först måste man få klartecken från politikerna i kommunen. En tävling är utlyst. Här kommer, det är i varje fall vad man tror, ett antal projekt att presenteras för nämnda tomt. Herbo hoppas naturligtvis vinna gehör för sina idéer. Om någon eller några månader vet vi resultatet. I bästa fall kan ett nytt äldreboende stå inflyttningsklart i juni nästa år.

Får oss i Knutpunkten är planerna lockande. Ett väl fungerande trygghetsboende har vi längtat efter. Det aktuella bygget ska innehålla ett 20-tal lägenheter. 1, 2 och 3 rum. Hyresrätter. Lägenheterna kommer att vara handikappanpassade, det finns gemensamhetsutymmen och, det är inte minst viktigt, en väl fungerande hiss. Tanken är också att huset ska ha en värdinna, anställd på minst halvtid. En person som, bland mycket annat, ska se till att det händer saker i huset, till alla hyresgästers glädje.

I nuläget vet vi inte närmare hur höga hyrorna blir. Men mellan tummen och pekfingret kan man tänka sig en hyra på 6.000-7.500 kronor i månaden får en tvåa, 54-60 kvm, 9.000-10.000 kronor för en trea, 70-75 kvm.
Glöm inte att många som har "vanliga" pensioner kan få bostadsstöd§.

Har ni frågor och tycker att projektet låter spännande, hör gärna av er.

Tel 0513-35608, 070-5603007 eller epost: janclaesson@telia.com

Må gott
Jan Claeson
ordförande i SPF Knutpunkten