April 2022, månadsträff

Britt-Marie och Gillis underhöll Knutpunkten med rosor-kärlek-frieri.

Evert Taubes låtskatt.
Falköping är hemmaplan  för den underhållande duon Britt-Marie Stridh och Gillis Hellberg. SPF Knutpunkten hade nöjet att glädjas åt deras artisteri vid senaste månadsträffen. Britt-Marie är dragspelare av rang och har även sångröst som heter duga. Hellberg visade prov på bra skådespeleri och sångkonsten var förnämlig. Duon hade snickrat ihop ett program med titeln rosor-kärlek-frieri. Och mycket var hämtat från Evert Taubes låtskatt, en enastående sådan.  I den fanns alla ingredienserna för att göra eftermiddagen hörvärd.

’Tango i Nizza’’
Vem kan annat än njuta av melodin om ‘’Fritiof och Carmencita’’. Annat som fick publiken med på noterna var ‘’Rosa på bal’’ och en låt där det ryckte rejält i dansbenen, ‘’Tango i Nizza’’. Nu vet vi också att det går bra att sälja rosor och ta betalt i kyssar.
Det var några år sedan vi hörde Britta Borg och Martin Ljung ställa frågor till varandra i en skojig Knäppupp-låt, ‘’Jasså’’. Nu fick vi deras kärleksgnabb i repris, med nya huvudrollspersoner. Mycket bra!

Smolket i glädjebägaren
‘’Vår bästa tid är nu’’, sången som avslutade ett bejublat program, stämmer in på mycket. Men smolket i glädjebägaren är förstås ryssarnas övervåld mot Ukrainas folk. En ovärdig handling, helt på tvärs mot allt som heter människokärlek.

En blomma i Fåglavik.
En månadsblomma såg sin nya ägare. Den finns nu i Fåglavik, hos Ann-Marie Jansson.