Jakten på det vilda

Den 8 oktober fick vi besök av Naturfotografen Lenny Johansson, Alingsås och visade vackra naturbilder

Naturfotografen Lenny tjusade Knutpunkten

En proffsig naturfotograf, Lenny Johansson, med Alingsås som hemadress, gjorde succé vid sitt framträdande på Knutpunktens månadsträff. Under en timme visade han eminenta färgbilder, hämtade från naturens skattkammare. Magiska naturscenerier helt igenom. Införskaffade under otaliga nätter och i det tidiga gryningsljuset, inte sällan från ett gömsle på ett hygge eller i kanten av ett kärr.

Trots rådande pandemi har Knutpunkten valt att ha viss verksamhet på halvfart. Drygt 30-talet medlemmar satt, på vederbörligt avstånd, andäktigt tysta och tog del av denne mästerlige fotografs fotokonst. Ingen som för en stund bröt sin långa isolering behövde gå hem missbelåten.

Vi fick följa med till en av sjön Mjörns många vassruggar och träffa det kärlekskranka skäggdoppingparet. Hanens krumbukter inför honan var magnifika. Och fiskekonsten likaså.

Många kalla och sömnlösa nätter i skogarna runt Alingsås var inte förgäves. Vi fick stifta närmare bekantskap med både orre och tjäder. Praktfulla fåglar. Spel och blodiga slagsmål i en salig blandning.

I morgondimman ute på en myr spatserade tre ståtliga exemplar av ''skogens konung''. En 14 och en 12-taggare. Praktexemplar, minst sagt.

Flera ugglearter fanns också med i Lennys fotokavalkad. Bland mycket annat.

Vad ska man säga annat än: Underbart!