Mars 2023, månadsträff

Månadsträff med information om Kvarteret Lyckan och underhållning av musikgruppen Notfritt.

Bildtext: Musikgruppen Notfritt. Lennart Johansson, Maria Granander, Börje Granander, Johnny Samuelsson.

Byggprat och notfritt på Knutpunktens möte.

 

Det råder byggbom i Herrljunga-
trots att tiderna känns svåra just nu. Runt om i kommunen har det växt upp nya bostäder senaste året. Och flera andra är på gång.
Det gäller inte minst kvarteret Lyckan i centrum av tätorten.
29 lägenheter allt som allt. Några ska användas som LSS-boende, andra blir trygghetsboenden. I ett hus i tre våningsplan. Lägenheter i varierande storlek. Men flest tvårummare. Elektricitet får man genom solceller på taket.

Herrljunga måste locka boende.
Vid SPF Knutpunktens senaste månadsträff fick presumtiva spekulanter värdefull information av Tobias Holmén från kommunens plan- och byggenhet, han är bygglovsspecialist. En sak är säker: Herrljunga måste locka boende utifrån för att kunna fylla alla fastigheter som är under färdigställande.

Fyra durspel, gitarr, munspel, bas och mandolin.
För en annan programpunkt den här snöfyllda marstorsdagen svarade musikgruppen Notfritt. Tre herrar och en dam, som hade med sig mängder av instrument. Fyra durspel, gitarr, munspel, bas och mandolin. Och därtill välljudande sångröster.

‘’Snön vräker ner, det kommer bara mer och mer’’.
En del av melodierna var hemgjorda. En skojfrisk sådan handlade om destilerade starka drycker, En annan kul sång stämde väl in på vädret utanför Equmeniakyrkan, ‘’Snön vräker ner, det kommer bara mer och mer’’. I ‘’Ljuva dröm’’ fick vi lyssna till härligt mandolinspel från Jonny Samuelsson, som annars mest höll till bakom basen. Applåder också för en countryinfluerad repertoar och ett knippe låtar som vi förut hört genom Gösta ´´Snoddas´´ Nordgren, Arne ‘’Rosen’’ Kvick, Owe Törnquist samt Povel Ramel.

Klicka här för att se presentationen som Tobias inte kunde visa på mötet.


Bildtext: Tobias Holmén, Samhällsbyggnadsförvaltningen, Plan och byggenheten, Herrljunga Kommun.

 


Bildtext:
Gruppen Notfritt gjorde debut som underhållare hos SPF Knutpunkten i Herrljunga. Ett gäng med idel svängiga låtar som signum. Från vänster ser vi Jonny Samuelsson, bas o mandolin, Börje Granander, durpel och munspel, Maria Granander, durspel och sång samt Lennart Johansson, gitarr och sång. Foto: Ragnvald Åberg.

Notfritt kort video

Länk till Notfritts websida.