Månadsträff - Juni

Sommarlov med besök av Claes Astin

  • På väg in i Spårabolstugan för lite gofika! Foto: UK
  • Kluriga frågor var det! Foto: UK
  • Claes Astin
  • På väg in i Spårabolstugan för lite gofika!  Foto: UK
  • Kluriga frågor var det! Foto: UK
  • Claes Astin

Vår sista Månadsträff våren 2019
Den 13 juni avslutade vi "Vårterminen" på Hembygdsparken Haraberget, vår oas i Herrljunga. Till att börja med, en lagom lång tipspromenad runt Stolta Mader-dammen, där tolv frågor hade placerats ut. Det blev en fin och lagom lång promenad i vacker natur. Väl tillbaka vid Spårabolstugan bjöds det på kaffe, smörgås och kaka.
En "hemlig gäst" hade det annonserats om och det var Claes Astin, en i många år omtyckt reporter i Radio Skaraborg, som gästade oss denna eftermiddag. Guldkornen stod som spön i backen och publiken lyssnade andäktigt och skrattade hjärtligt åt anekdoterna från radiomannens digra minnesalbum. Glädje och klokskap i en skön förpackning.
Genomgång av tipsfrågorna resulterade i delad vinst mellan Monica Lindblom och Lenna Kellerman med vardera 11 rätt men Monica var närmast på utslagsfrågan. 
Därefte spelades det Bingo och det blev Vera Eliasson som tog hem den vinsten.
Som vanligt lottades månadens blomma ut, som i dag var en vacker ljusgul krukros. Ann Welader var den lyckliga vinnaren av denna.

Den 8  augusti är det höstpremiär och traditionell Sillsexa. Vi får då lyssna till musikaliska toner av Stefan Ljungqvist, som kommer i sällskap med sin dotter Elin.