Mars 2022 månadsträff

Anhörigstöd och musik.

  • Marianne och Ruben underhåller
  • Sara, Peter och Monica njuter av underhållningen
  • Marianne och Ruben underhåller
  • Sara, Peter och Monica njuter av underhållningen

En promenad eller en fikastund på tu man hand.
Hon har några månaders tjänstgöring bakom sig, Herrljunga kommuns nya anhörigstödjare. Namnet är Helena Boman. Nyligen gjorde hon en presentation av sig själv på SPF Knutpunktens månadsmöte. Som titeln antyder så ägnar sig Helena åt att stötta anhöriga till människor som behöver hjälp. Det finns en del i vårt samhälle som exempelvis mår dåligt. Då kan man behöva en hjälpande hand. Det kan räcka med ett samtal. Eller en promenad eller en fikastund på tu man hand. Helena Boman är något av spindeln i nätet.
Hennes uppgift är viktig, det förstod man av åhörarna, som hade många frågor att ställa.

‘’Lyckliga gatan’’ och ‘’Slit o släng’’.
En stunds härligt, medryckande musik ingick också i eftermiddagens programmeny. Underhållarna har Borås som hemadress. Ruben Karlssons musikmaskin innehöll godbitar i massor och själv hjälpte han till med underbart gitarrspel. En annan Karlsson, med förnamnet Marianne, var en högklassig sångerska. Mycket av repertoaren kändes igen. Många av låtarna kom från den ‘’gamla’’ tiden. En kände vi igen från Anna-Lena Löfgrens tidevarv, ‘’Lyckliga gatan’’. ‘’Slit o släng’’ bar Siw Malmkvists signatur. ‘’Gamla polare’’ har Sven Ingvars gjort på platta, och Benny Anderssons musikpenna ligger bakom en Helen Sjöholm-höjdare, ‘’Du är min man’’.
Vi minns den som en sommarplåga från förra seklet, ‘’Jag trodde änglarna fanns’’. Då i form av norsksvenska duon Ole Ivars och Kikki Danielsson. Nu fick vi höra den med Marianne bakom sångmikrofonen. Suveränt bra!
Och lika högt betyg, gällande framförandet, kan sägas om en tidigare melodi från Lasse Stefanz album, ‘’Det föll tårar från himlen’’.

Fru Fortuna.
Alltid är det någon som har tur hos fru Fortuna när det gäller månadens blombukett. Den här gången en turgumma, nämligen Barbro Sanfridsson.

Länk till Herrljunga kommun anhörigstöd