Maj 2023, månadsträff

Månadsträff med Herrljunga dragspelsensemble

Dragspelsmusik i fokus på Knutpunktens möte
Sprittande dragspelsmusik hör väl ihop med solsken, värme och grönska i allmänhet. Några av ingredienserna fanns med på SPF Knutpunktens senaste månadsträff. Med Herrljunga dragspelsklubb i högsätet. 13 härliga musikanter, ledda av Östen Andersson.  Deras repertoar gick verkligen hem hos åhörarna i Equmeniakyrkan. En blandad kompott. Det svängde rejält när musikanterna svängde loss i en grisesnoa, , lördagsvalsen, huggkubben och en hambo på logen.

Visdiktare av rang
Två sångsolister, Lena Liljeroth och Göter Abelssson,  gjorde också sina stämmor hörda. Bland annat i en av Evert Taubes många pärlor, ‘’Inbjudan till Bohuslän’’. En annan visdiktare av rang, Roland Cedermark, stod till tjänst med två bedårande melodier, ‘’Mitt hem bortom bergen’’ samt ‘’Mosippan’’. Och så fick vi återstifta bekantskapen med en låt som var svensktoppsetta på 90-talet, ‘’Natten tänder sina ljus’’. Genom en annan underbar sång, ‘’Paternoster’’, kunde vi längta ännu mera till västerhavets kobbar och skär.

Nyckelharpa är inget instrument man ser varje dag. Men nu fanns den på plats genom Martina Bartholdssons försorg. Hon skötte stråken med finess.

Efter en härlig musiktimma väntade naturen i sin finaste skrud utanför kyrkan. Kan det bli så mycket bättre?

Vinnare av månadens blomma blev Lilian Rådström.

Lena Liljeroth var en av många dragspelare på SPF Knutpunktens månadsträff och hon gjorde även fint ifrån sig bakom sångmikrofonen. Foto: Ragnvald Åberg.