September 2022, månadsträff

Kommunalrådsord och saltstänkta melodier.

Bildtext:
Bohuslän för hela slanten –nästan. Det var det på Knutpunktens månadsmöte där Lennart Bertilsson och Lars Linsten bjöd på underbar musikunderhållning. Foto: Jeannette Forsberg.

Kommunalrådsord.
Herrljungas regeringschef Gunnar Andersson (m) var gäst på SPF Knutpunktens senaste månadsträff. När bara tre dagar återstod av mandatperioden. Sång och musik stod också på menyn. En programpunkt kallad ‘’Bohuslän i våra hjärtan’’. Förmedlad av två musikanter från samma landskap, sångaren och gitarristen Lennart Bertilsson och dragspelaren Lars Linsten. Från Grundsund respektive Uddevalla.

Gunnar Andersson gjorde en tillbakablick på åren som han skött styråran i kommunen. Där inte minst byggnationen fått en rejäl skjuts framåt. Han har även hjälpt till att ordna seniorkort, gällande Västtrafik, för alla invånare över 75 år. Åhörarna, drygt 50 till antalet, hade många frågor att ställa. Svaren var inte alltid glasklara, men det är ju en vanlig företeelse hos politiker. När detta läses vet vi om herrljungaborna valt att ge Andersson nytt förtroende, eller om han tvingas ta nya tag längre ner i hierarkin.

I halvtidspausen bjöd föreningens köksansvariga på en stärkande kaffetår, förutom njutbar smörgås och dito rulltårta.

Saltstänkta melodier.
Musikanterna, som sedan tog scenen i besittning, hade med sig en melodibukett från det fagra Bohuslän. Mycket kretsade kring havets dyningar, kobbar, skär och annat saltstänkt. Herrarna Bertilsson och Linstens  debutframträdande i Herrljunga smakade mera. Den förstnämnde var en hejare bakom sångmikrofonen och hans historier lockade till många skratt. Linstens dragspel gjorde sitt för att få stämningen på topp.

En hyllningssång till sillen, i Galenskaparnas regi,  kändes välbehövlig med tanke på avsaknaden av strömming i Östersjön. ‘’Nu går silla till’’, sjöngs det av Bertilsson. Vi får hoppas han får rätt. En dryckesvisa från Grundsund innehöll många svåra ord. Och så fick vi höra om Ella på Knippla, ‘’ingen bro, en får ro’’.

En timmas program utan inblandning av mäster Evert Taube går förstått inte an.  I ‘’Maj på Malö’’ sjöng publiken med av hjärtans lust och i en annan av låtarna, ‘’Vals på Ängön’’, kan man tala om en härlig text.

Månadsblomman vanns av Ingabritt Sandin.