Mars 2020

Elvis låtskatt i fokus
på Knutpunktens möte

  • Ehrling Lundberg bjöd på många ‘’höjdare’’ från Elvis Presleys uppskattade melodiskatt när han sjöng och spelade för SPF-pensionärer i Herrljunga. Foto: Peter Lindblom.

Ett knippe låtar från Elvis Presleys kvarlämnade låtskatt var i fokus på SPF Knutpunktens senaste månadsträff.

Dessa framfördes av en herre som kan sägas vara dagens ''Elvis'', Ehrling Lundberg, från en liten ort på småländska höglandet, Malmbäck. Han spelade både keybord, gitarr och dragspel, plus att han hade hjälp av en musikmaskin. Och en sångröst som passade fint in på Elvis repertoar. Det märktes att han tjänstgjort 28 år som musiklärare på högstadiet och varit kantor i svenska kyrkan under elva år.
Det sammantagna betyget för framträdandet: Mycket Bra!

Coronavirusets framfart gjorde att det var glesare än vanligt runt kaffeborden i Equmeniakyrkan. Det finns en betydande rädsla för viruset, helt klart.

En av Elvis Presleys mest spelade melodier, ''Jailhouse Rock'', fick kyrktaket att nästan lyfta. ''In the Getto'' fick härliga minnen hos några, andra låtar att njuta av, signerade Elvis, var ''It´s now or Never'' samt ''Love me tender''.

Annan godis denna snöiga torsdag var en låt från Roy Orbisons karriär, ''California Blue'', plus att stämningsfull melodi, som vi förut hört med Ainbusk Singers, ''Älska mig för den jag är''.

Dragspel kunde han också spela, Ehrling. Ett underbart medley med enbart Sven Ingvars-låtar.


Maria Hansson hade lyckan att gå hem med månadens vinstblomma, en orkidé.