Månadsträff - September

Henriks melodibukett fick
beröm från Knutpunkten

  • Henrik Strömberg från gruppen Scotts. Foto Peter Lindblom

75 personer i Equmeniakyrkan hade en härlig eftermiddag när
Henrik Strömberg stod för underhållningen.

Dansbandet Scotts från Lidköping tillhör gräddan i sin genre i landet. Mycket beror säkert på sångaren och gitarristen Henrik Strömberg, med Källby som bostadsort. Han gjorde dundersuccé vid sitt första besök hos SPF Knutpunkten i Herrljunga. Inte bara för den blandade repertoaren, den gick verkligen hem, utan främst för den sköna sången och ett bländande gitarrspel. Det var inte svårt att se hur väl Knutpunktens pensionärer trivdes med underhållningen. Man sjöng med i de välkända låtarna och var frikostiga med applåderna. Det lär inte dröja innan han kommer på återbesök.

Henrik hade kokat ihop ett musikprogram med många hitlåtar, som vi hört i andra sångares tappning. Han började med ''Ljus och värme'' och det blev signum för resten av eftermiddagen. ''Leende guldbruna ögon'' är fortfarande hörvärd. För att inte tala om Lasse Dahlqvists goding från 1941, ''Hallå du gamle indian''. En tänkvärd text fick man höra i en av Alf Robertssons bästa melodier, ''Med vinden kommer sång''. Många, i varje fall pensionärer, kommer säkert ihåg Claes-Göran Hederströms bidrag till svensktoppslistan, ''Det verkar kärlek, banne mig''. Och självklart ingick ett bidrag från melodimakarnas mästare, Thore Skogman, med mänger av framgångar i bagaget. Låtens namn; ''Tiotusen röda rosor''.

En låt som satte Flamingo-Kvintetten på dansbanskartan var ''Jag ska måla hela världen lilla mamma''. Två av Lasse Berghagens publiksuccéer, En kväll i juni'' och ''Sträck ut en hand'' kan man aldrig tröttna på.

Vi har sparat det bästa till sist. Ett härligt Sven Ingvars-medley med tio av gruppens mest älskade låtar. Jättebra! Plus ett smakprov från allt som bär Elvis Presleys signatur. Det svängde rejält om ''Teddy Bear''.

                                                                                                         Text: Jan Claeson