Oktober 2022, månadsträff

Trubadur med blandad musikkompott och skojfriska historier.

Bildtext: Ett kärt återseende i Equmeniakyrkan när Larseric Frendberg bjöd Knutpunktens pensionärer på en härlig musiktimme. Foto: Jeannette Forsberg.

Blandad musikkompott med härlig framtoning
Det blev ett kärt återseende på SPF Seniorerna Knutpunktens senaste månadsträff. Nu återkom han efter fyra års bortovaro, trubaduren Larseric Frendberg med Trollhättan som hemort. Med samma härliga framtoning. Glatt humör och svängig musik . Både visor, schlagers och rockiga toner. Plus några axplock från lagret med skojfriska historier. Han är något av en musikalisk tusenkonstnär, Frendberg.

Färgprakt i vårt sköna land
I första numret satte han kompassen på Grekland. En melodi från Mikis Theodorakis repertoar. Innan åhörarna förpassade till höstens färgprakt i vårt sköna land. ‘’Gula höstlöv’’ , skriven av ‘’Arne i Bora’’, har vi tidigare hört via dansbandsidolerna Lasse Stefans tappning. Björn Afzelius var en gudabenådad låtskrivare. Vi fick prov på detta genom en mycket vacker melodi, ‘’Höst’’, en sång riktad till en, för åhörarna, okänd kvinna, Ann-Christine. En annan melodi av samma låtskrivare, ‘’Du är det finaste jag vet, passade som handsken i programmet.

Wiklund-höjdare på menyn
Larseric Frendberg tycker om Gunnar Wiklund. Det märktes av låtvalet. I slutet på 1960-talet låg den 20 veckor på Svensktoppen, ‘’Vi ska gå hand i hand’’. Ytterligare Wiklund-höjdare fanns på menyn.

Förutom några utländska godingar, som fått många dansgolv att vibrera. Vad sägs om Louis Primas ‘’Bouna Sera’’? Jim Reeves ‘’I love you because’’, Fats Dominos ‘’Bluebery Hill’’ och Paul Ankas ‘’Diana’’. Roy Orbison fick också vara med på ett hörn.

Och självklart fanns Sven Ingvars magnifika låtskatt med en dag som denna. Ett trallvänlig medley med fem av de häftigaste i samlingen.

Oktobers månadsblomvinnare heter Bengt Södersten.