Nu blir det DM i Boule!

Hej alla vänner! Sverige är på gång att öppna upp samhället men än är det inte grönt ljus att slappna av. Med slingriga regler, lokala restriktioner och tidspress samt att SPF Seniorerna Dm ska kunna spelas på ett smitt säkert sätt så skjuts DM fram till vecka 30 och 31. Inbjudan och anmälningsblankett bifogas! Hoppas vi ses i juli, glada och vaccinerade! Mvh Kerstin la Fleur Jeppsson SPF Seniorernas Blekinge distrikt.

  • Läs mer
  • 2021-06-01T12:17:02.0000000+00:00

Inför sommaren 112-appen ger ökad trygghet

Drygt ett år efter att 112-appen lanserades slår den alla uppsatta mål. Det visar en enkät-undersökning bland appens användare. – Framför allt känns det jättebra att de tycker att appen medför en känsla av ökad trygghet

  • Läs mer
  • 2021-04-07T08:31:57.0000000+00:00

Inbjudan till baskurser i ZOOM för alla SPF-medlemmar. Ta chansen nu!

Tisdagen 20 april, torsdagen 22 april och tisdagen 25 maj. Förbundet bjuder in medlemmar till en baskurs för att gå igenom den digitala plattformen Zoom.

  • Läs mer
  • 2021-04-02T15:11:19.0000000+00:00

En Glad och trevlig påsk!

En Glad och trevlig påsk önskar SPF Blekingedistriktet alla sina medlemmar!

  • Läs mer
  • 2021-04-02T11:23:31.0000000+00:00

Kallelse till Distriktsstämma 2021

SPF Seniorerna Blekinge håller ordinarie distriktsstämma Fredagen den 16 april kl 10.00 Stämman genomförs på distans via konferensprogrammet Zoom. Varje förening representeras med ett ombud/delegat med rösträtt enligt föreningens storlek.

  • Läs mer
  • 2021-03-31T15:26:24.0000000+00:00

SPF Seniorerna i Aftonbladet – höjd riktålder löser inte problemen med pensionssystemet

Höjningarna av riktåldern för pension räcker inte för att få upp pensionerna till tidigare nivåer. Den som jobbar till den föreslagna riktåldern kommer bara att få en pension på dagens nivå. Man måste jobba betydligt längre för att komma upp till de 60 procent som systemet gav från början säger Anna Eriksson, pensionsexpert på SPF Seniorerna, till Aftonbladet.

SPF Seniorerna välkomnar förslagen i utredningen om ökad kvalitet i äldreomsorgen

Regeringens nationella samordnare Göran Johnsson har överlämnat sina förslag om kompetensförsörjning i vård och omsorg om äldre. SPF Seniorerna är positiva till många av förslagen, och menar att det nu är upp till regeringen att gå vidare med detta.

Digital frågestund om pensioner

Vilka olika pensionsdelar finns, vem kan få bostadstillägg, vad är bromsen och hur hanteras pensionsfrågorna i politiken? Nu kan du som medlem delta i en digital frågestund med SPF Seniorernas sakkunniga i pensionsfrågor, Anna Eriksson.

SPF Seniorerna gör skillnad - Covidbevis utan e-legitimation

I dag meddelande regeringen att de kommande covidbevisen ska gå att fås utan krav på e-legitimation. Tidigare hade meddelats att e-legitimation skulle krävas för att kunna få ut beviset på papper. En seger för SPF Seniorerna som har kritiserat och i brev uppmanat digitaliseringsminister Anders Ygeman att möjliggöra fler vägar än enbart covidbevis med e-legitimation.

Ny skriftserie

Under sommaren kommer de första delarna i förbun­dets nya serie med skrifter riktade till såväl medlemmar som övriga intresserade. Syftet är att på djupet belysa olika frågor som rör seniorer.

Färre självmord 2020 – men inte bland de äldsta

Antalet självmord bland de äldsta männen ökade under 2020.

Smått och gott om fondsparande

Ylva Yngveson är Seniorens ekonomiexpert. Hon är privatekonomisk analytiker och har under många år arbetat för Swedbank och Sparbankerna. Nu driver hon egen verksamhet. Här skriver hon om fondsparande.

Nu finns en kvarts miljon jobbonärer

Nästan var femte pensionär har blivit jobbonär. Det visar Pensionsmyndigheten i nya rapporten ”Att vara jobbonär – en lönsam affär”.

Jag förstår att hon inte vill ha sex

Malena Ivarsson är socionom och sexolog och svarar Seniorens läsare om relationer. Här är det en kvinna som efterlyser mer förspel och utvecklar varför det "inte bara är att ha sex" Läs hennes fråga och Malenas svar nedan.

Ingmar Skoog om en ny typ av ensamhet

Årets Senior 2020 Ingmar Skoog är Seniorens expert på seniorhälsa och han har forskat om åldrande i fyra decennier. Här skriver han om en ny typ av ensamhet i digitaliseringens spår.

Gå till nyhetsarkivet

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund