Meddelande till våra Webbansvariga i SPF-föreningarna

PÅ grund av Pandemin och rekommendationer från myndigheter, SPF-förbundet och Distriktet blir det inte någon Webbansvarigträff den 22 sep.

Svar på frågor från regionpensionärsrådet den 3 september 2020

Närakutmottagningen i Karlshamn Vi ser positivt på närakutsatsningen i Karlshamn. Vi ber er dock förtydliga följande. Det ges olika budskap från distriktsläkarförening och politisk ledning.

Distriktsmästerskap i golf 2020 inställt!

Spf Seniorerna Östra Blekinge föreslår att styrelsen för Blekingedistriktet beslutar att ställa in distriktsmästerskapet i golf 2020

Rekommendation till SPF Seniorernas föreningar och distrikt om möten hösten 2020

Även om vi har fått positiva signaler från Folkhälsomyndigheten under sommaren så fortsätter covid-19 sprida sig i samhället

Frågor och Svar RPR

2020-04-29. 2020-06-15. Frågor från Pensionärsorganisationerna. 2020-07-10 Svar till Pensionärsrådet

Välkommet, men löser inte bristerna i systemet, krävs både social och finansiell stabilitet

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar dagens besked kring avskaffad pensionärsskatt och inkomstpensionstillägget: vi välkomnar dagens besked även om det var förväntat, men det löser inte bristerna i pensionssystemet utan vi måste bygga ett system som är både socialt och finansiellt stabilt

SPF Seniorerna kommenterar rututredningens slutbetänkande

Rututredningen har överlämnat sitt slutbetänkande till regeringen. SPF Seniorernas expert i utredningens referensgrupp uttalar sig i frågan.

"Försök inte lura mig" blir TV-serie

”Försök inte lura mig” är ett av våra mest uppskattade studiematerial. Därför är det extra kul att projektet nu också blir en TV-serie. Programmen produceras av Utbildningsradion med Marianne Rundström som programledare.

Eva Eriksson om konsekvenserna när Handelsbanken lägger ner många av sina kontor

Idag uttalar sig Eva Eriksson i flera tidningarna och i TV4 Nyheterna om konsekvenserna när Handelsbanken nu ska lägga ner 180 av sina 380 kontor fram till år 2021.

Mycket efterlängtat besked

Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, kallar dagens besked om att besöksförbudet på särskilda boenden hävs om 2 veckor för efterlängtat och välkommet.

MSB-chefen: Nu frågar vi 80-plussare om pandemin

MSB kommer att ta reda på mer om hur de allra äldsta i samhället tänker och känner om pandemin.

”Försök inte lura mig” blir tv-serie

Projektet ”Försök inte lura mig” blir programserie med Marianne Rundström som programledare. Det blir tre avsnitt som kommer att sändas i höst.

Bild saknas

Sju kortfilmer om Sverige under andra världskriget

När Armémuseum tvingades stänga i våras passade de på att spela in kortfilmer. Bland annat om vardagslivet under beredskapstiden. Nu finns filmerna att se på muséets hemsida.

Bank stänger 180 kontor

Handelsbanken stänger 180 av sina 380 kontor i Sverige. SPF Seniorerna ifrågasätter hur banken tar sitt samhällsansvar.

Gå till nyhetsarkivet

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund