Inbjudan till baskurser i Zoom för alla SPF- medlemmar!

Förbundet bjuder in alla medlemmar till Zoomutbildning. Syftet är att öka den digitala delaktigheten bland våra medlemmar. Genom utbildningarna vill vi nå målet att alla som vill kunna delta i ett Zoom-möte ska vara rustade för det liksom de som vill kunna leda ett Zoom-möte ska få verktyg för det.

Regionens pensionärsråd

Regionens pensionärsråd Sedan pandemins utbrott har inga fysiska möten ägt rum i Region Blekinges Pensionärsråd (RPR). Inga möten har ersatts med digital teknik. Vid senaste sammanträdet (digitalt) 2 mars 2021 med styrelsen för SPF Seniorerna Blekinge informerades om arbetet i RPR. Det uppstod kritik mot att inga möten genomförs digitalt. Vår distriktsstyrelse kräver att digitala möten ska genomföras i samma utsträckning som fysiska möten till dess att vi kan återgå till fysiska möten. Även vi äldre klarar av den nya tekniken. Vi vet att övriga möten i Region Blekinge sker digitalt Vänliga hälsningar Nils Ingmar Thorell Ordförande SPF Seniorerna Blekinge

Nu börjar vaccineringen! Eva Holmberg informerar!

Positivt besked från Region Blekinge angående vaccination! 24-02-2020.😊 Nästa vecka, första veckan i mars börjar vaccination av alla över 65 år. Alla blir kontaktade (uppringda) av sin vårdcentral för att boka tid. Ingen ska ringa in och boka själv! De äldsta ska vaccineras först och så fortsätter det neråt mot 65+. Brist på vaccin råder fortfarande varför regionen inte får vaccin i den takt de önskar och därför är det viktigt att ALLA VÄNTAR TILLS DE BLIR UPPRINGDA AV SIN VÅRDCENTRAL.

Frågestund med Thony Björk om vaccin och vaccinationer för Covid-19

Thony Björk, sakkunnig läkemedelsfrågor SPF Seniorerna, svarar på vanliga frågor från medlemmarna om vaccin och vaccinationer för Covid-19.

Aktuellt läge om coronaviruset (covid -19) i Region Blekinge

Här hittar du Region Blekinges samlade information om situationen med coronapandemin i Blekinge.

Eva Eriksson i digitalt seminarium hos Socialdepartementet om vägar till högre pension

SPF Seniorernas Förbundsordförande Eva Eriksson deltog i ett digitalt seminarium på temat ”Vägar till högre pensioner” tillsammans med bland annat socialförsäkringsministern och Danmarks arbetsmarknadsminister.

Sysselsättningen bland 65-74-åringarna fortsätter att öka trots pandemin

Tidningen Dagens Nyheter lyfter SPF Seniorernas rapport ”Seniorer som jobbar” som visar att 230.000 seniorer i åldrarna 65 - 74 år kommer att arbeta 2025 om trenden håller i sig. Det är oerhört viktigt att pensionssystemet kopplas till de övriga reglerna på arbetsmarknaden säger Eva Eriksson.

Varning för bedrägerier kring vaccination

Nu är det många som vill vaccinera sig mot covid -19 och det utnyttjar bedragare. Varje vecka får polisen in anmälningar om bedrägeriförsök, som ofta sker via telefon. Bedragarna hittar hela tiden nya tillvägagångssätt som de anpassar efter omvärlden.

Långa väntetider hos Pensionsmyndigheten

Nu har årsbeskedet för den allmänna pensionen landat hos Sveriges pensionärer, med många telefonsamtal som följd. Kötiderna är stundtals långa till Pensionsmyndighetens kundservice, och de har därför kontaktat oss och bett oss gå ut med följande information:

Jobba kvar två år efter 65-årsdagen ger dålig utdelning för stora yrkesgrupper

Det lönar sig dåligt att jobba kvar två år efter 65-årsdagen för stora yrkesgrupper, det visar SPF Seniorernas nya beräkningar. Läs också om vad Marina som arbetat ett långt liv i barnomsorgen tycker om pensionerna.

Kvinnors totala pension 31 procent lägre

Kvinnors pensioner är mycket lägre än mäns. Men det går att påverka.

Krav 8 mars: Synliggör äldre kvinnors psykiska ohälsa

Gör upp med ålderismen och synliggör årsrika kvinnors psykiska ohälsa. Det kräver Barbro Hejdenberg Ronsten, Christina Allaskog och Alexandra Charles von Hofsten på internationella kvinnodagen.

Seniorens svenska hälsoresa

Vill du träna, dansa, vandra, yoga och få nya insikter? Följ med till Hotell Riviera Strand precis vid havet på den vackra Bjärehalvön i Skåne.

Härlig husmanskost

Senioren har samlat ihop åtta goda husmanskostrecept. Smaklig måltid!

Gå till nyhetsarkivet

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund