Platser kvar till Arlövsrevyn

SPF Seniorerna Mörrum åker till Arlövsrevyn 2 februari 2024! Det är några platser kvar!! Först till kvarn gäller!! Påstigning: Karlshamn och Mörrum. Kolla med Inga George vid anmälan om plats och tider! Skynda och fynda!

  • Läs mer
  • 2023-09-25T14:52:26.0000000+00:00

VARNING! Varning för bedragare!

En ny lite annorlunda typ av bedragare figurerar nu via mail. Ett mail går ut till styrelsemedlemmar i föreningarna i Blekinge som ber dig hjälpa ordföranden att köpa 2 presentkort. Det visar sig också att före detta styrelsemedlemmar får samma mail! Bodekull, Ronneby och Fridlevstad Sillhövda har vad jag vet fått mail enligt ovan. Man skall ju aldrig köpa eller beställa något åt någon annan. men det är lätt att falla i bedragares fällor! Se mailet från Fridlevstad-Sillhövda.

  • Läs mer
  • 2023-09-24T18:00:51.0000000+00:00

Rapport möte med seniorgruppen

Rapport möte med seniorgruppen, KPR/RPR folkhälsoansvariga 2023.09.04

  • Läs mer
  • 2023-09-21T20:13:26.0000000+00:00

Distriktets sommarfest

Tisdagen den 5 september var det livat i Danshallen i Belganet! SPF Blekingedistriktet i samarbete med föreningen Belganet- Hallabro arrangerade en härlig sommarfest! Högsommarväder ute och högt i tak inne! Förbundets ambitiösa ordförande Eva Eriksson berättade om SPF´s viktiga påverkan i samhället ända upp på regeringsnivå! Musikunderhållning av ukulelegruppen Ladies and Gentlemen och duon TwoNights samt naturligtvis finalen i Hjärnkoll stod på programmet! Se "kortfattat" reportage nedan!

  • Läs mer
  • 2023-09-08T20:04:32.0000000+00:00

Boka in den 13 oktober – SPF Seniorerna och Internetstiftelsen bjuder på kurser och ett webbinarium

SPF Seniorerna medverkar på den digitala temadagen DIGITALIDAG den 13 oktober. Vi bjuder då in allmänheten att delta i våra digitala Zoomutbildningar. Vi är också medarrangör till Internetstiftelsens webbinarium "Bli en säkrare och mer medveten internetanvändare!". Läs mer om temadagen och anmäl dig redan nu.

Debatt: Vad har hänt – behövs det inte konsumentorganisationer längre?

I regeringens budget skrotas anslagen till organisationer som arbetar för att främja konsumenters intressen. Vad har hänt? Det frågar sig organisationen Sveriges konsumenter tillsammans med SPF Seniorerna och flera andra medlemsorganisationer.

En stram budget, med några ljusglimtar

I dag överlämnades budgetpropositionen för 2024 till riksdagen. Flera frågor borde ha prioriterats högre menar SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson, men hon hittar också ett par ljusglimtar. Läs hennes kommentarer här.

Digital kurs i privatekonomi – 5 oktober

Välkommen till en komprimerad variant av kursen "Tryggare ekonomi på äldre dar". Den här digitala kursen innehåller de ämnen som är mest efterfrågade: internetsäkerhet, konsumenträtt och vardagsjuridik.

Ny lag kan tvinga fram bättre äldreomsorg

Under nästa år kommer ett förslag att läggas fram om en förbättrad socialtjänstlag. Det framgår av regeringens budgetproposition.

Kunskap och känslor

Bodil Jönsson har skrivit en bok om kunskap men blev förvånad när hon såg att bokstavskombinationen "känsl" dök upp nästan 50 gånger.

HETT I HÖST!

Nu är det hög tid att pigga upp garderoben med värmande höstnyheter. Nedan får du 18 tips av Linnea Öst.

Farmor i skuggan av mormor?

Är det skillnad på att vara mormor eller farmor? Morfar eller farfar? Ja, många vittnar om att mormor och morfar ofta är närmare barnbarnen. Det är förstås olika från fall till fall, men enligt forskningen är mönstret tydligt.

Värmande höstmat

Hösten är här med sina underbara färger. Njut av en mustig och värmande höstgryta efter långpromenaden. Här har vi samlat några av våra goda höstrecept. Gryta, soppa eller stekt i ugnen. Hitta din favorit! Smaklig måltid!

Gå till nyhetsarkivet

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund