Medlemsträff 5 april -23

Ulf Magnusson underhöll Strömstararna

Onsdagen 5 mars 2023, var det dags att hälsa föredragshållaren, kåsören och inte minst fotografen Ulf Magnusson åter välkommen till Strömstararnas medlemsträff i Fässbergskyrkans församlingslokal.

Det var faktiskt den sjunde gången som vi hade nöjet att lyssna på Ulf och titta på hans bilder. Denna gång hade Ulf valt att komponera ihop en samling helt olika bilder ur sitt rika liv som fotograf.

Vi åhörare fick följa Ulfs fotografiska resa genom liver från den första lådkameran som man kunde ta 8 bilder med, till den dyrbara professionella systemkameran som han använder idag.

Vi fick följa hans resor i Dalsland där han dokumenterat ett antal ödetorp, och vidare till bilder på kungligheter och jazzlegendarer som besökt Göteborg med omnejd och då inte minst Mölndal.

Som fotograf får man också många tillfällen att träffa och fotografera idrottsstjärnor och bevittna olyckshändelser och katastrofer som har inträffat i vårt närområde, varför också vi åhörare åter fick minnas stora händelser i både glädje och sorg.

Vår ordförande Kaj-Åke Larsson avtackade Ulf med en stilig blomsterkvast och önskade honom tillbaka vid ett senare tillfälle, under en varm applåd från åhörarna.

Därefter var det dags för en god kopp kaffe och en fralla innan det var dags att åter dra sig hemåt i det vackra vårvädret.

Jan Juréen