Digitalt stöd för seniorer, Mölndals stad

Är du senior och du vill lära dig mer om att använda digital teknik? Här har Mölndals stad samlat information och utbildningsmaterial som kan hjälpa dig framåt.

Digitalt stöd - Mölndals stad
Som senior i Mölndals stad har du möjlighet att ta del av olika former av stöd i att använda digital teknik. Vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder digitalt stöd i hemmet som en serviceinsats genom hemtjänst. Förebyggandeenheten och biblioteken erbjuder också olika former av stöd och guidning i den digitala världen.

Digital fixare
Digitalt stöd i hemmet
Träffpunktens Webbverkstad
Mölndals biblioteks IT-hjälp

Träffa en IT-volontär - intresseanmälan

Utbildningar i digital teknik
Det finns många olika utbildningar i hur du använder digital teknik. Här har vi samlat ihop en del av det utbud som finns att tillgå. Flera av utbildningar tar upp samma teman men presenteras på olika sätt. Välj det som passar dig bäst.

Seniorsurfarna utbildningsfilmer från UR där vi får följa och lära oss om digital teknik tillsammans med folkkära seniorer.
DAGNY appen som hjälper seniorer att använda digitala tjänster i mobilen.
Digitalhjälpen som är en sammanställning av Post och telestyrelsen på tjänster och webbplatser som ger dig information och vägledning i den digitala världen.

Digitala jag utbildning från Google Digitalakademin och Arbetsförmedlingen för dig som vill bli tryggare med att använda digitala tjänster i din vardag.

Handla tryggt på nätet Här hittar du tips kring näthandel från konsumentverket, konsumentrådgivningen och polismyndigheten.