Medlemsträff 4 maj

Medlemsträff i SPF Strömstararna 4 maj 2022.
En härlig eftermiddag då vi blev underhållna av sopran Negar Zarassi med ackompanjemang av Lowe Pettersson.

Våren är här och coronan snart ett minne blott och dessutom bjöd SPF Strömstararna på en härlig eftermiddag i Fässbergskyrkans församlingssal dit drygt 90 medlemmar kommit.

Dagen var extra festligt med landgång och vin då det var sista medlemsträffen innan sommaren. Underhållare var sopranen Negar Zarassi med ackompanjatör Lowe Pettersson.

Negar är ”iransk-göteborgska” och utbildad på musikhögskolan i både Stockholm och Göteborg och Lowe är utbildad pianist, kyrkomusiker och kantor och dessutom Mölndalsbo. Negar fick en extra skjuts i karriären när hon blev trea i en iransk talangtävling som gick av stapeln i Stockholm för några år sedan och en flitigt engagerad sångerska.

De två bjöd på en mycket varierad, varm och passionerad konsert med en blandning av visor, musikal och opera. Negar har en varm, expressiv röst och framtoning som når fram till sin publik och ackompanjerades följsamt av Lowe. Hon sjöng bl a Duvemåla hage från Kristina från Duvemåla, Så skimrande var aldrig havet av Evert Taube och Gabriellas sång. Rytmiska dansanta sånger framfördes också som Dansa samba med mig och Cecilia Lind av Cornelis Vreeswijk och America ur West Side Story.

De varmaste applåderna fick hon efter sin tolkning av Habaneran ur Carmen där hon släppte mikrofonen och gick runt i salen och flörtade lite med publiken.

Hon fick oss till och med att sjunga allsång till hyllningen av alla mammor - Jag skall måla hela världen lilla mamma.

Lowe spelade två solonummer, den ena var den vackra Brusa högre lilla å av Björn J:son Lind.

Paret fick stående ovationer och som extranummer fick vi höra Edit Piafs La vie en rose.

Tack för en härlig eftermiddag och vi Strömstarar ser gärna fram emot att se och höra den här duon igen.

Trevlig sommar och kom ihåg att det finns en sista möjlighet att träffas vid grilltillfället vid Mölndals roddklubb fredagen den 20 maj, kl. 11.00