Resor och utflykter, hösten 2023

Under varje termin gör vi Strömstarar olika trevliga resor och utflykter som vi hoppas skall intressera. Denna höst gör vi två resor och en utflykt i naturen.

Anmälan är bindande och sker via e-mail (saknas tillgång till e-mail, kan ni ringa). Avvakta bokningsbekräftelse innan inbetalning. OBS! vid resor sker inbetalning ofta direkt till resebyrån vi anlitat. Se i annonsen, vilket postgironummer som gäller.

RESOR och UTFLYKTER, hösten 2023
Om gemensam bussresa: samling på P-plats Terrakottagatan 3, c:a 15 min innan fastställd tid. 

 • Anmälan till våra resor och utflykter: tidigast: kl. 10.00, 22/8-23  _________________________________________________________________

Onsdag 13 september  Kl. 9.00. 

Från Terrakottagatan 3

Välkommen till konststaden Borås. Vi börjar vår Boråsvistelse med kaffe och kaka på Borås konstmuseum, där vi även möts upp av Ellen, vår guide för dagen. Ellen informerar oss om Borås konstmuseums verksamhet och uppdrag. Därefter blir det en guidad vandring till fots, under c:a 1 timma, för att njuta av den offentliga gatukonsten. Tyvärr blir det svårt för bussen att följa oss mitt i staden. 

Vi åker sedan till Borås Textil Fashion Center, där vi gemensamt äter buffélunch på restaurangen The Company (ingår i priset). Vi samlas för en information om textilmuséet och därefter blir det tillfälle att på egen hand gå runt i muséets lokaler.

Hemresan startar kl. 15.00 och vi är tillbaka på Terrakottagatan c:a 16.00. 

 • ATT TITTA PÅ VID BORÅS TEXTIL FASHION CENTER
 • Basutställningen "Textil kraft" visar Borås textilhistoria. Fabriken utgör utställningens hjärta. På textilmaskinerna visas hur processen går till från fiber till färdigt tyg.  
 • Utställningen Kläder & Couture, berättar om hur svenskt vardagsmode skapades med inspiration från couturevisningarna i Paris mellan 1930-1970-tal. 
 • Gästutställningen "Tube", är en upplevelse att kliva in i. Ett blått svävande nätrör, som man kan klättra in. Detta är något för den som vill uppleva känslan av att sväva och se rummet från en ny dimenstin.
 • Kostnad resa, allt inkluderat: 545:-. Betalas efter det ni fått bekräftelse på ert deltagande (PG 71706-6).
 • Max.antal: 50 pers
 • Anmälan till resan: Anette Liljeroth, OBS! ange namn, antal, adress och e-mail
  anette.liljeroth@gmail.com
 • Sista anmälningsdag: 26/8 

Rekoresor: "Välkommen till konststaden Borås"

_____________________________________________________________________

Torsdag 12 oktober, kl. 7.30

Från Terrakottagatan 3

En dag i djupaste Halland - Ästad vingård. En heldagsutflykt med siktet inställt på Halland. Efter ett kaffestopp på "Sonja Veranda" fortsätter vi till Ästad vingård, där vi går på en guidad rundtur. Vi ges tillfälle att till en kostnad av 125:-/glas provsmaka 3 olika sorters viner av gårdens sortiment (obs! föranmälan). Vi avslutar besöket på Ästad vingård med lunch, på en av gårdens restauranger.

Bussen tar oss sedan via Åkulla bokskogar till Bexells talande stenar. Vi får också möjlighet att bese Bockstensmannens fyndplats.

Dagens sista besök sker hos Lena Petersson (artist i Falkenbergsrevyn). I hennes hallandslänga kan vi se flera av hennes gestaltningar av julmotiv, målade i akvarellteknik. Här finns också möjlighet till inköp. Vi beräknar att åter entra bussen för resa till Mölndal vid 16.00-tiden.

Beräknad återkomst till Terrakottagatan är kl. 18.00. 

 • Kostnad resa: 835:-/person inkl. bussresa, lunch, vingårdsvisning med guidning och entré. Betalas efter det ni fått bekräftelse på ert deltagande (PG 71706-6).
 • Kostnad för frivillig vinprovning: 125:-/glas, max 3 glas, OBS! föranmäles vid bokningen.
 • Max.antal: 50 pers
 • Anmälan till resan, anmäl samtidigt ev. vinsmakning: Kaj-åke Larsson, kajakelarsson@gmail.com eller tel: 0706 337778. Ange namn, antal, adress och e-mail
 • Sista anmälningsdag: 14/9

Rekoresor: "En dag i djupaste Halland"

_____________________________________________________________________

Torsdag 19 oktober, kl 10.00

OBS!!!  NY TID GÄLLER: Kl 14:00

Höstpromenad i Härkulesgårdens omgivning. Samling: Herkulesgården, Herkulesvägen 7.
Vi insuper höstens dofter och ljud. Vi spejar efter tecken på att hösten är här. Vi kanske hittar svamp - vem vet?  Tag gärna med kamera, kanske kan vi gemensamt, vid senare tillfälle, göra ett bildspel att visa vid någon kommande medlemsträff. Ta med fikakorg, sittunderlag och kläder för väder. Vi träffas vid Härkulesgårdens parkeringsplats. Stigarna är rullatorvänliga, något backiga. Har du glömt anmäla ditt deltagande, så anmäler du dig vid ankomst.

 • Kostnad: Gratis.
 • Resa med buss: Buss 751 mot Mölnlycke. Hållplatserna: Skyttegatan, sedan en promenad till Herkulesgården    
 • Resa med bil: Kör Pixbovägen från Mölndals centrum. Strax efter Kikås kyrkogård, sväng vänster in på Hedegatan (se skylt Herkulesgården). Första vägen mot höger, till parkeringen. 
 • Max.antal: ingen begränsning. Tag gärna med någon vän eller bekant. Även icke Strömstarar är välkomna.
 • Anmälan: Ingemar Karlsson, lingemarkarlsson@gmail.com 
 • Våra naturguider: Ingemar Karlsson och Yvonne Karlsson Lithander